italja slavljeSP BRAZIL 2014
Grupa D: Italija bolja od Engleske
 
Fudbaleri Italije pobedili su danas Englesku sa 2:1 u prvom kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu.
Golove za Italiju postigli su Klaudio Markizio u 35. i Mario Baloteli u 50. minutu. Strelac za Englesku bio je Danijel Staridž u 37. minutu.
Italija sada deli prvo mesto na tabeli grupe sa Kostarikom, koja je ranije danas pobedila Urugvaj sa 3:1.
Dva bivša svetska prvaka odigrala su u Manausu možda i najbolji meč do sada na šampionatu. Oba tima su igrala lepo i stvarala šanse, uglavnom šutevima iz daljine.
Italija je povela posle kornera, kada je Andrea Pirlo propustio loptu koja je išla po zemlji, a Markizio je šutirao sa oko 18 metara I savladao Džoa Harta.
Runi je prodro po levoj strani i centrirao je sa ivice šesnaesterca, lopta je prošla pored odbrane i iza Salvatorea Sirigua, da bi je Staridž samo sproveo u mrežu.
Italija je u nadoknadi vremena imala još jednu odličnu priliku. Baloteli je šutirao u gol, ali mu je Fil Džagijelka odbio udarac. Odmah potom je Markizio šutirao, ali je pogodio stativu.
Engleska je na početku drugog poluvremena zapretila šutem Staridža iz daljine, samo da bi Italija nešto kasnije povratila vodjstvo.
Antonio Kandreva je sjajno centrirao, a Baloteli se našao na mestu I glavom sproveo loptu u mrežu za 2:1.
Oba tima su do kraja meča stvorila još nekoliko prilika, a najbolju je imao Pirlo, koji je iz slobodnog udarca pogodio prečku u nadoknadi vremena.
U drugom kolu u četvrtak igraju Urugvaj-Engleska, a u petak Italija-Kostarika.
 
PHOTO: Elsa / Getty Images Sport
Povezana vest:  Ančeloti: Važna nam je LŠ, Gvardiola: Moramo da napadamo