baloteli slavljeSP BRAZIL 2014
Baloteli gol posvetio verenici, Džerard žali

Strelac pobedničkog gola za Italiju u današnjem duelu protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u fudbalu Mario Baloteli posvetio je taj pogodak svojoj verenici.
-Ovo mi je sasvim novo iskustvo. Nikada nisam igrao na Svetskom prvenstvu, tako da je ovo sve fantastično. Gol posvećujem svojoj verenici, ali i prijateljima kod kuće – rekao je Baloteli odmah posle utakmice.
Italija je pobedila Englesku sa 2:1, a drugi gol za „azure“ postigao je Baloteli. Meč se igrao u Manausu, u Amazoniji.
-U Manausu su ekstremni vremenski uslovi. U Resifeu i drugim gradovima nije tako, inače bi trebalo da postoje tajm-auti u svakoj utakmici. Ovaj meč je bio jako težak zbog vremena, ali i zato što je Engleska jaka. Najvažnije je da smo pobedili – rekao je Baloteli.
Italija u sledećem kolu igra protiv Kostarike, koja je danas neočekivano pobedila Urugvaj 3:1.
-Gledao sam prvih nekoliko utakmica, i ima nekih slabih timova, ali su svi organizovani. Mi se, međutim, ne plašimo nikoga. Neka se drugi plaše Italije. Razmišljamo sada samo o Kostariki i ni o čemu drugom, jer inače ne bismo nigde ni stigli – rekao je Baloteli.
Kapiten Engleske Stiven Džerard kazao je da bi njegov tim u svakom slučaju morao da ide na pobedu protiv Urugvaja.
-Ovako će samo izazov biti veći. Italija je dobar tim, ali smo znali kako će da igraju. Nisu nas iznenadili. Jesmo razočarani, jer smo uložili mnogo toga, a nismo ništa dobili – rekao je Džerard.
Engleska je igrala dobro i stvarala je šanse, a kapiten je bio zadovoljan nastupom.
-Kritikovali su nas pre četiri godini zato što smo bili pasivni I bezopasni u napadu, ali mislim da je svako ko je gledao utakmicu mogao da vidi da smo se trudili da budemo kreativni. Napadali smo I napadali, dali smo sve od sebe i nismo imali sreće da budemo nagrađeni za to – rekao je Džerard.
On je takođe kazao da su uslovi za igru bili teški.
-Bila je teška noć, bez obzira na uslove, uvek je teško igrati protiv Italije. Bilo je toplo, lepljivo i suvo pod nogama, ali to su, na kraju krajeva, samo izgovori, a mi još nismo prošli grupu – rekao je Džerard.

Povezana vest:  PORTUGALSKI SUPERKUP, Portu 18. Titula

PHOTO: Claudio Villa / Getty Images Sport