niko kovacSP BRAZIL 2014
Kovač: Utakmica s Kamerunom je za nas finale

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač rekao je danas da je meč protiv Kameruna za njegovu ekipu finale Svetskog prvenstva.
-Kamerunci su nezgodni, čvrsti, brane se čak i sa šestoricom u zadnjoj liniji. Meksikanci su bili vrlo agresivni, a mi ćemo pokušati sve kako bismo pritisnuli na njihovu polovinu – rekao je Kovač.
-Znamo sve o Kamerunu, analizirali smo ih poput Brazila, pa ćemo skladno tome složiti taktiku. Naš cilj je da uzmemo tri boda, a ovaj je meč dobio na važnosti. Nama je to finale, ali nakon toga može biti još neko finale – kazao je selektor Hrvatske, prenela je Hina.
On je dodao da je situacija sa Lukom Modrićem sve bolja i da misli da će igrač Real Madrida biti spreman za taj meč.
-Situacija s Modrićem sve je bolja i bolja, mislim da će biti spreman za utakmicu s Kamerunom. Danas će najverovatnije trenirati i (Danijel) Pranjić – dodao je Kovač.
Hrvatski trener se osvrnuo i na kritike izrečene na igru Matea Kovačića.
-Kovačić protiv Brazila u napadu možda nije bio na željenom nivou, ali je imao i obrambene zadatke u sredini terena. Nismo bili šuplji u veznom redu. Nemam nikakve informacije o tome da je neko u reprezentaciji nezadovoljan i ne želim da ulazim u te priče. Ekipu sastavljam prema tome što vidim na treningu i prema onome šta nam treba za protivnika – rekao je Kovač.
Ključni igrač kamerunske reprezentacije je napadač Samuel Eto, a Kovač je uveren kako će hrvatska obrana uspeti da ga zaustavi.
-Eto je i u klubovima i u reprezentaciji odličan, on je bio alfa i omega. I danas je izrazito kvalitetan, ima njuh za gol, brz je i tehnički potkovan. Naravno da moramo pripaziti na njega – kazao je Kovač.
Hrvatska je u prvom meču Grupe A izgubila od Brazila sa 3:1, dok je Kamerun poražen od Meksika sa 1:0.
Meč između Hrvatske i Kameruna igra se u sredu.

Povezana vest:  Viljaš-Boaš: Ovo je težak udarac za nas

PHOTO: Buda Mendes / Getty Images Sport