nikolic teleoptik kzn

Nikolić: Cilj je grupna faza evropskog takmičenja

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da mu je drago što su crno-beli zadržali okosnicu tima iz prošle sezone i istakao da će ovog leta cilj biti plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.
-Svi smo na okupu, što je izuzetno dobro, jer postoji kontinuitet. Verovatno ćemo dovesti jedno ili dva pojačanja, kako bismo bili spremni za izazove u Evropi. Naravno, dolazak igrača ne zavisi od toga u kojem ćemo takmkičenju igrati – rekao je Nikolić novinarima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.
On je kazao da prema poslednjim informacijama Petrar Škuletić nema mononukleozu i naveo da očekuje ostanak Nikole Drinčića i Danka Lazovića.
-Škuletić je prošao i treću kontrolu, 99 odsto isključena je mononukleoza i biće sa nama u autobusu za Zlatibor. Takođe, mislim da ne postoji dilema kada je u pitanju ostanak Drinčića, a kako stvari stoje, iako ima specifičan ugovor, velika je verovatnoća i da Lazović ostane igrač Partizana – istakao je Nikolić.
Prema njegovim rečima izvesno je da će jedno pojačanje stići na poziciji štopera, s obzirom na to da je Milanu Obradoviću istekao ugovor.
Nikolić je rekao da očekuje da kapiten Saša Ilić, već danas postigne dogovor sa upravom o novom ugovoru i ponovio da Marko Lomić trenutno nije igrač Partizana, ali da je ostavio mogućnost povratka u klubu.
Na pitanje da li očekuje da vodi ekipu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Nikolić je rekao:
-To ne zavisi od nas, a pretpostavljam da ćemo odgovor na to pitanje dobiti već danas. Mi imamo svoje ambicije, imamo dobar tim i želimo da se plasiramo u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Ako ne postavljate visoke ciljeve, ne možete ni da ih ostvarite – zaključio je Nikolić.
Crno-beli danas popodne putuju na Zlatibor gde će ostati nedelju dana, a potom se vraćaju u Beograd i odigraće humanitarnu utakmicu, 27. juna, sa Malmeom.

Povezana vest:  Huntelar pogodio dva puta za pobedu Šalkea u Hamburgu