Didier Deschamps

Dešan: Na vreme sam upozorio igrače koliko će biti teško

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je danas da je na vreme upozorio svoje fudbalere koliko će im teško biti na početku Svetskog prvenstva. 
-Ovo je najviši nivo, nikada nije lako na početku takmičenja, uvek imate neke sumnje. Pitate se kako će svaki igrač da odgovori izazovima. Moj posao je da ih unapred upozorim – rekao je Dešan dan posle pobede njegove ekipe nad Hondurasom na početku Mundijala. 
Reprezentacija Francuske istakla se na prethodnom svetskom šampionatu u Južnoj Africi po lošim rezultatima i brojnim skandalima, a najveći je bio kada su igrači bojkotovali tadašnjeg selektora Rejmonda Domeneka. 
Oni tada nisu prošli grupnu fazu, osvojivši samo jedan bod, remijem sa Urugvajem na početku, da bi u sledeća dva susreta izgubili od Meksika i domaćina. Francuzi će sledeći susret na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrati protiv Švajcarske. 
-Njihov napad je mnogo drugačiji, više se ističu individualno, posebno na krilima. Očigledno je da će biti posvećeni i sigurno da neće biti ni slično kao što je bilo protiv Hondurasa – istakao je selektor Francuske. 
Problem Dešanu predstavlja manja povreda Joana Kabaja, koji ima problema sa preponama, a više o tome biće poznato narednih dana. 
Novinari su na konferenciji za medije veliku pažnju posvetili Polu Pogbi, koji je za malo izbegao crveni karton posle sukoba sa Vilsonom Palasiosom. 
-Nisam ovde da bih upirao prstom u njega, ovde sam da mu pomognem da se kontroliše. Način na koji on igra podrazumeva mnogo udaraca. Imajući u vidu njegov gabarit, lakše ga je faulirati nego nekog nižeg igrača, iako su Valbuenu dosta faulirali – rekao je Dešan. 
Iako ga je izveo iz igre u 57. minutu, Dešan nije želeo da kaže da li je to uradio kako bi sprečio da mladi fudbaler dobije drugi žuti karton. 
-Kada igrate na najvišem nivou potrebno je da potpuno kontrolišete sebe. Iako ima mnogo kvaliteta, o njemu se priča kao da je zvezda turnira. Ne treba brzati, nije lako suočiti se sa takvim stvarima, iako igra za veliki klub. Još je mlad, ima mnogo prostora za poboljšanje – kazao je Dešan. 
Utakmica između Francuske i Švajcarske igraće se u petak u 21.00 u Salvadoru. 

Povezana vest:  Mesi: Nije gotovo, prirodno je da se priča o suđenju