Jurgen Klinsman sad

Klinsman: Imali smo sreće, moramo bolje

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Jirgen Klinsman priznao je danas da je njegova ekipa imala sreće u pobedi nad Ganom (2:1) u prvom kolu Mundijala.  Amerikanci su do trijumfa došli golom DŽona Bruksa u 86. minutu.
-Cela klupa je skočila. Postigli smo gol nekoliko trenutaka pošto je Gana izjednačila. Ne postoji bolji način da se pobedi. Ipak, u finišu smo se opet povukli, pa sam morao da vičem na igrače – rekao je Klinsman novinarima posle utakmice u Natalu.
U prvoj utakmici G grupe selekcija Nemačke ubedljivo je savladala Portugaliju sa 4:0. „Meč sa Ganom pokazao nam je određene slabosti. U pojedinim trenucima smo protivniku prepustili loptu više nego što smo smeli“, naveo je nekadašnji istaknuti državni reprezentativac Nemačke. 
Zanimljivo je da je Klinsman sinoćnjom pobedom zadržao maksimalan učinak na startu Mundijala, kao i igrač, ali i kao selektor.
Klinsman je 1990. godine u dresu Nemačke na startu Mundijala učestvovao u pobedi nad Jugoslavijom (4:1), kao i četiri godine kasnije u duelu sa Bolivijom (1:0). 
On je igrao i 1998. godine, kada su Nemci savladali SAD sa 2:0 u prvom kolu Mundijala. Klinsman je kao selektor predvodio Nemačku do pobede od 4:2 nad Kostarikom na SP pre osam godina.

Povezana vest:  Mikić: Saša Ilić je najveća opasnost