nemacka slavlje

SP BRAZIL 2014

Nemački mediji: Svetsko prvenstvo je naše

Nemački mediji danas oduševljeno pišu o pobedi reprezentacije i „uništavanju“ Portugala (4:0), na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a posebno su istakli dobru igru trostrukog strelca Tomasa Milera. Iako nemački mediji uglavnom kritički pišu o državnom timu, danas nisu mogli da pronađu lošu kariku u jučerašnjoj utakmici u Salvadoru, u kojoj su „panceri“ pobedili Portugal sa 4:0. 
-Ovo će biti naše Svetsko prvenstvo“, naveo je najtiražniji nemački dnevnik Bild. „Miler već priča o pobedi na Mundijalu – piše Bild. 
„Miler je uništio Portugal“, naslov je lista „Velt“. Frankfurter algemajne cajtung ocenio je da je sve bilo „savršeno protiv Portugala“ i dodao da je ostvareno sve što je želeo selektor Joakim Lev. 
-Sve što je želeo, radilo je – mnogo različitih, brzih napada koji potiču u veznom redu i nadmoć nad protivnikom brzim menjanjem pozicija – naveo je list. 
-Lev želi da Nemačka ovako igra fudbal, a to mu je ove godine uspevalo samo u kratkim fazama – naveo je Frankfurter algemajne cajtung. 
Zidojče Cajtung naveo je da je jedina loša stvar juče bila lakša povreda defanzivca Matsa Humelsa, strelca jednog gola. 
-Nemačka je otvorila turnir snažno. Početak Svetskog prvenstva nije mogao biti bolji. Miler je bio fantastičan sa tri gola – piše list. 
Dnevnik Tagešspigel naveo je da Lev zaslužuje velike pohvale za „zastrašujući“ nastup svog tima. 
-Jedan, dva, tri, četiri! Nemačka je pobedila Portugal sa 4:0, a Joakim Lev je uradio dobar posao pre početka utakmice – piše Tagešspigel. 
Komentator televizije ARD Rejnhold Bekman euforično je komentarisao utakmicu. 
-Pobeda od 4:0 protiv Portugala svima jasno pokazuje da je Nemačka među prvim favoritima za osvajanje turnira, pored Brazila I Holandije. Nemačka je pokazala hrabrost, ali gde je samozvani superstar Ronaldo – upitao je Bekman. 

Povezana vest:  Anćeloti: Biće teško protiv Zvezde u Beogradu