Roy Hodgson

Hodžson: Napašćemo Urugvaj

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson izjavio je danas da će njegova ekipa igrati napadački protiv Urugvaja, pošto joj je potrebna pobeda za ostanak na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 
Engleska i Urugvaj igraju večeras od 21 čas u Sao Paolu, utakmicu drugog kola Grupe D i obe ekipe moraju da pobede kako bi zadržale šanse za plasman u osminu finala. Englezi su u prvom kolu izgubili od Italije sa 1:2, a Urugvajci od Kostarike sa 1:3. 
-Iskoristićemo svo oružje, ništa nećemo ostaviti po strani. Protiv Italije nismo tako igrali. U ovoj utakmici važno je da budete dobri I u odbrani i u napadu. Moramo da iskoristimo šanse – rekao je Hodžson, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). 
Ako Engleska izgubi, to će biti prvi put posle 56 godina da je eliminisana u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu. 
-Ovo je nokaut faza, iako još igramo u grupi. Ekipe koje izgube u prvom kolu, svaku narednu utakmicu u grupi shvataju kao nokaut fazu. Siguran sam da Urugvajci nisu 100 odsto zadovoljni svojom igrom u prvoj utakmici, ali u prethodnim mečevima igrali su prilično dobro – rekao je Hodžson. 

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 23. kola i tabela Primere