Colombia v Cote D'Ivoire

SP BRAZIL 2014

Grupe C: Kolumbija pobedila Obalu Slonovače

Fudbaleri Kolumbije plasirali su se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto su u utakmici drugog kola Grupe C pobedili Obalu Slonovače sa 2:1. Strelci za Kolumbiju bili su Džejms Rodriges u 64. i Huan Kintero u 70. minutu. Jedini gol za Obalu Slonovače postigao je Žervinjo u 73. minutu. 
U prvom poluvremenu Kolumbija je više pretila, a najbolju šansu imao je Teofilo Gutijeres u 28. minutu, kada je posle centaršuta Džejmsa Rodrigesa s levog boka, ostao sam ispred golmana Bubakar Barija, ali je njegov šut s oko pet metara završio pored gola. 
Početak drugog dela igre pripao je Obali Slonovače. Oni su tokom prvih 15 minuta nastavka meča imali veći posed lopte, bili su na oko 30 metara od gola Kolumbije, ali nisu uspeli da dođu do gol šane. Prvi gol na utakmici postigao je Rodriges, kada je posle kornera s desne strane, koji je izveo Huan Giljermo Kuardado, bio najviši u skoku i glavom poslao loptu pod prečku golmana Barija. 
Prednost Kolumbije udvostručio je Kintero, a na asistenciju Teofila Gutijeresa koji je na sredini oduzeo loptu defanzivcu Obale Slonovače i potom u kaznenom prostoru proigrao saigrača. Jedini gol za „slonove“ postigao je Žerivnjo, koji je u trku na levom boku izbacio trojicu igrača Kolumbije, a potom s oko 10 metara šutem u bliži ugao savladao Davida Ospinu. 
Do kraja meča Obala Slonovače je pokušvala da dođe do izjednačenja, ali su ih u tome osujetili igrači Kolumbije. U drugom meču Grupe C večeras u ponoć po srednjeevropskom vremenu sastaće se Japan i Grčka. 
Obala Slonovače će se u narednom kolu sastati s Grčkom, dok Kolumbija igra s Japanom. 

Povezana vest:  Torpedo iz Moskve ponovo u ruskoj Premijer ligi

PHOTO: PEDRO UGARTE / AFP