suarez gol

SP BRAZIL 2014

Grupa D: Velika pobeda Urugvaja nad Engleskom

Fudbalska reprezentacija Urugvaja pobedila je danas u Sao Paulu Englesku sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Dvostruki strelac za Urugvaj bio je Luis Suares, u 39. i 85. minutu, dok je jedini pogodak za Englesku postigao Vejn Runi u 75. 
Urugvaj sada ima tri boda, dok je Engleska poslednja na tabeli bez osvojenog boda. U preostaloj utakmici drugog kola u grupi sastaće se Italija i Kostarika. Englezi su imali veći posed lopte na početku susreta, ali su Urugvajci bili opasniji, pre svega zbog brzih kontranapada. 
Urugvaj je poveo posle prodora i odličnog centaršuta Edinsona Kavanija koji je iskoristio Suares i udarcem glavom savladao Džoa Harta. Suaresu je to bila prva utakmica posle jednomesečne pauze zbog operacije kolena. 
Engleska je najbliža golu u prvom delu utakmice bila u 31. Minute posle slobodnog udarča Vejna Runija, kada je lopta otišla malo preko gola. 
Urugvaj je počeo agresivno na početku drugog poluvremena i imao nekoliko solidnih šansi da poveća vođstvo, da bi potom Engleska imala odličnu priliku, ali je Runijev šut sa sedam metara odbranio Fernando Muslera. 
Englezi su bili bolji od tad i uspeli da izjednače preko Runija, koji je iskoristio odličan pas Glena Džonsona. Evropska ekipa imala je posle toga nekoliko prilika da povede, nije ih iskoristila, pa je Urugvaj to kaznio drugim golom Suaresa pet minuta pre kraja utakmice. 
Urugvaj će u poslednjoj utakmici u grupi igrati protiv Italije, dok će se Engleska sastati s Kostarikom. 

Povezana vest:  Borusija sa stadiona "izbacuje" nevakcinisane

PHOTO: Matthias Hangst / Getty Images Sport