Roy Hodgson

Hodžson: Gorko razočaranje, moglo je drugačije

Selektor Engleske Roj Hodžson rekao je da je razočaran večerašnjim porazom od Urugvaja posle kojeg su njegovi fudbaleri ostali s malim šansama za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu. 
-Više smo nego razočarani. Verovali smo da možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Duboko verujem da smo mogli da pobedimo ili bar igramo nerešeno. Gorko razočaranje, došli smo sa velikim nadama u Brazil, ali nismo uspeli da ih ostvarimo, mnogo sam tužan – rekao je Hodžson britanskim medijima posle utakmice u Sao Paulu. 
Engleska je izgubila od Urugvaja sa 2:1 i sada ima teoretske šanse da se plasira u osminu finala Mundijala.
-Naše šanase da se plasiramo u osminu finalu su neverovatno male. Bio nam je neophodna dobar rezultat danas – rekao je Hodžson
On je istakao da je bio uveren u preokret posle izjednačujućeg gola Vejna Runija. 
-Primili smo dva gola, imali smo posed lopte, ali je Urugvaj bio čvrst i nismo mogli da postignemo više golova. Uradili smo ono što je bilo potrebno da se vratimo, mogli smo i da preokrenemo jer smo dominirali na terenu u tom trenutku, ali, naravno, oni su postigli pogodak – naveo je Hodžson. 
Fil Džagelka je rekao da je njegova ekipa igrala dobro u pojedinim trenucima utakmice, ali da stvari nisu išle kako su oni hteli. 
-Slična priča kao i protiv Italije… Igrali smo prilično dobro,ali nedovoljno. Imamo šanse, igraćemo dobro protiv Kostarike I  dobićemo nešto iz tog susreta – rekao je Džagelka. 
Engleska će u poslednjem kolu Grupe D igrati protiv Kostarike, dok će se Urugvaj sastati s Italijom. Engleska može da prođe dalje ako pobedi Kostariku ubedljivim rezultatom uz uslov da Italija pobedi I Kostariku i Urugvaj.

Povezana vest:  Mediji: Stanković pauzira do tri nedelje