roj hodzson

Hodžson: Neću podneti ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson izjavio je danas da ne namerava da podnese ostavku, uprkos lošim rezultatima na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Engleska je u prvom kolu izgubila od Italije sa 2:1, a sinoć je istim rezultatom izgubila od Urugvaja i nalazi se na korak od eliminacije sa Mundijala. Oba gola za Urugvaj postigao je fudbaler Liverpula Luis Suares, a jedini strelac u engleskom timu bio je Vejn Runi. 
Ako Kostarika danas pobedi ili osvoji bod protiv Italije, u drugoj utakmici drugog kola Grupe D, od 18 časova, Engleska će kolo pre kraja završiti takmičenje u Brazilu. 
-Nemam nameru da podnesem ostavku. Veoma sam razočaran, ali mislim da ne treba da odem, ne. S druge strane, ako Fudbalski savez misli da nisam pravi čovek za ovaj posao, to će biti njihova odluka, a ne moja – rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji. 
Jedini način da Engleska ostane na Svetskom prvenstvu jeste da Italija pobedi obe utakmice u grupi, a da Engleska ubedljivo pobedi Kostariku, u utorak, 24. juna, od 18 časova u Belo Horizonteu. Engleska je poslednji put u grupnoj fazi takmičenje na Svetskom prvenstvu završila 1958. godine. 
-Naše šanse za prolaz su neverovatno tanke. Zavisi od Italije i da li će pobediti preostale dve utakmice s velikom razlikom i od nas, da li ćemo ubedljivo pobediti Kostariku. Protiv Urugvaja nam je bila potrebna pobeda ili remi, a to nismo uspeli da ostvarimo. Više smo nego razočarani, verovali smo da možemo do dobrog rezultata – rekao je 66-godišnji selektor. 
Hodžson je dodao da posle izjednačenja verovao da njegova ekipa može da pobedi i da nije očekivao drugi gol Suaresa. 
-U više navrata smo bili blizu gola, ali sada to nije važno. Važno je koliko lopti pošaljete u mrežu, a mi ih nismo dovoljno poslali – rekao je Hodžson. 

Povezana vest:  Rivaldo na korak od odlaska u Angolu