SP BRAZIL 2014
Sabela: Sve je u redu sa mnom i Mesijem

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Alehandro Sabela negirao je danas da ima bilo kakav sukob sa Lionelom Mesijem pred utakmicu sa Iranom.
Sabela je kazao da ne postoji borba za prevlast i da se nije uvredio kada je prva zvezda tima javno pričao o taktici. Mesi je kazao da više voli ofanzivniji fudbal od onog u prvoj utakmici šampionata, kada je Argentina teško došla do pobede od 2:1 nad BiH.
-Nemamo nikakav problem. Nije mi nimalo smetalo. Atmosfera u timu je savršena – rekao je Sabela.
Trener „gaučosa“ odbacio je navode argentinskih novinara da je Mesi zahtevao da izađe pred novinare, rekavši da je on tražio od zvezde Barselone da priča sa medijima.
Mesi je kazao da više voli formaciju 4-3-3, koju je tim koristio tokom kvalifikacija. Sabela je protiv Bosne promenio to u 3-5-2, da bi se u drugom poluvremenu vratio na uobičajenu postavku.
Sabela je kazao da će protiv Irana igrati sa trojicom napadača, I dodao je da ga ne brine kako njegovu promenu taktike vide ljudi van tima.
-Ako niste samokritični, onda ste tvrdoglavi. A ako ste samokritični, drugi kažu da ste slabi. Ne mogu da razmišljam o javnosti kada donosim odluke. Razmišljam o grupi koju vodim – rekao je Sabela.
Argentina je danas trenirala u Belo Horizonteu, umesto na stadionu Mineirao, gde se igra subotnji meč. To je učinila zbog zabrinutosti oko stanja terena.

Povezana vest:  Lacio bolji u derbiju od Intera