FK DinamoDinamo osvojio Turnir prijateljstva

Dinamo se vraća iz Bjeljine sa trofejom namenjenom prvom osvajaču Turnira prijateljstva. Sjajna ekipa iz Zagreba, koja od početka važi za jednog od favorita, dokazala je klasu u probranom društvu i zasluženo stigla do trona.
Finalni meč je ispunio očekivanja najzahtevnijih ljubitelja fudbala i bio prava kruna turnira. OFK Beograd je bolje otvorio meč i dominaciju krunisao golom Filpa Stuparevića u 10. minutu. Međutim, to nije poremetilo ekipu Dinama koja je demonstrirala karakter i do poluvremena se vratila u igru golom Filipa Tomaškovića.
Već u petom minutu nastavka Alen Dejanović je doneo prednost Zagrepčanima, a sve nade popularnih romantičara da mogu do izjednačenja pokopao je Antonio Marin u 50. minutu i označio početak velikog slavlja Dinama.
Priznanje za najbolje igrača turnira završila je u rukama Davida Čalina, mlade nade Dinama. A, njegov saigrač Dominik Kotarski proglašen je za najboljeg golmana turnira.
Utešna nagrada za OFK Beograd, predstavlja nagrada za Filipa Stuparevića koji je sa pet golova najbolji strelac turnira.
Nakon svih pohvala koje su organizatori Turnira prijateljstva dobili za spektakl održan od 16. do 21. juna, stiglo je priznanje i sa najvišeg nivoa. Naime, Zoran Laković, generalni sekretar FS Srbije koji je uručio nagrade pobednicima, preneo je domaćinu da je UEFA prepoznala značaj Turnira prijateljstva i da će ga podržati već od naredne godine.
Danijel Erbežnik, trener Dinama, bio je oduševljen posle velikog slavlja i podizanja trofeja:
– Apsolutno zasluženo smo pobedili. Bili smo bolji i kvalitetniji ne samo u finalu, nego i na celom turniru. Čestitao bih igračima koji su za mene heroji. Umor ih je stizao, ali svaka im čast. Sam turnir je bio super organizovan, nemam nijednu zamerku. Iskreno se nadam da se vidimo i sledeće godine. Igračima će sigurno mnogo značiti učešće na ovakom jakom turniru. Pored šanse da se odmere sa najboljima iz regiona, stekli su i nova poznanstva.
Zlatko Krmpotić, trener OFK Beograda, nije mogao mnogo toga da zameri svojim igračima koji su uprkos porazu pokazali zavidno umeće:
– Pre svega, želim da istaknem da sam prezadovoljan uslovima i kvalitetom turnirom. Iako nismo osvojili trofej dokazali smo kvalitet. Ovo nam je prvi poraz posle pet meseci. Dinamo je zasluženo pobedio i dokazao da je najbolja ekipa na turniru. Momci zaista igraju odlično i zaslužuju sve čestitke.

Povezana vest:  Aleksandar Janković se vraća u Zvezdu

Dinamo – OFK Beograd 3:1 (1:1)

Strelci: Dinamo: Filip Tomašković u 26. minutu, Alen Dejanović u 35. Minutu, Antonio Marin u 50. minutu; OFK Beograd: Filip Stuparević u 10. minutu.

Dinamo: Dominik Kotarski, Alen Dejanović, Josip Šutalo, Filip Tomašković, Luka Pavlak, Mateo Leš, Luka Jelenić, Juraj Ljubić, Antonio Marin, Leon Šipoš, Marin Brigić, Roko Klemenčić, Filip Tomašković, Ivan Dolček, Sudo Behram, Marin Krizmanić, Dimateo Lovrić, Dino Kulaš, Ante Šuto, David Čolina, Filip Mamić. Trener: Danijel Erbežnik

Povezana vest:  Benites: Ostavljam bolji tim od onog koji sam zatekao

OFK Beograd: Damjan Knežević, Ivan Ilić, Matija Mrkela, David Antić, Miljan Zindović ,Stefan Milanović, Mijodrag Simonović, Kristijan Belić, Filip Stuparević, Bojan Bojić, Aleksandar Janković, Vasilije Popović, Jovan Marković, Vanja Čvorović, Stefan Milijić, Stefan Popović, Filip Gajić, Stefan Josović. Trener: Zlatko Krmpotić.