SP BRAZIL 2014
Mesi odveo Argentinu u osminu finala

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, possto je danas u Belo Horizonteu savladala selekciju Irana sa 1:0 u utakmici drugog kola F grupe.
Utakmica je odigrana na stadionu Mineirao pred oko 62.000 gledalaca, a sudio je srpski arbitar Milorad Mažić.
Argentina: Romero, Zabaleta, Fernandez, Garaj, Roho, Gago, Maskerano, Di Marija (Bilja 90′), Mesi, Iguain (Palasio 76′), Aguero (Laveci 76′).
Iran: Hađiđi, Montazeri, Hoseini, Sadeđi, Poladi, Timotijan, Nekunam, Safi (R. Hađiđi, 88), Asskan Deđaga (Jahanbakss 85′), SSođaei (Hejdari 76′), Gooćanejhad.
Strelac: Lionel Mesi u 90+1 minutu.
„Gaučosi“ večeras nisu uspeli da prikažu sav svoj kvalitet i u potpunosti opravdaju ulogu favorita, ali je ipak bio dovoljan jedan trenutak Mesijeve „čarolije“ kako bi stigli do važna tri boda.
Igrao se prvi minut sudijske nadoknade vremena kada je Mesi sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao golmana Irana koji je do tada branio veoma dobro.
U prvom poluvremenu argentinska selekcija je imala inicijativu i stvorila nekoliko poluprilika za gol, ali je u jednom delu nastavka meča Iran ozbiljno pretio, čak i zabrinuo golmana „gaučosa“ Romera.
Ipak, na kraju je individualni kvalitet najboljeg igrača Argentine i Barselone presudio, ali će izabranici Alehandra Sabelje morati mnogo bolje u nastavku turnira ako žele da naprave dobar rezultat.
Argentinci sada imaju maksimalnih ssest bodova, dok Iran ima jedan, koliko i Nigerija. Selekcija Bosne i Hercegovine trenutno je bez bodova.
U ponoć se u Kujabi u drugom meču ove grupe sastaju Nigerija i BiH.

Povezana vest:  Rezultati 2. kola i tabele grupa u ženskom fudbalu

PHOTO: PEDRO UGARTE / AFP