Vahid Halilhodzic alzirSP BRAZIL 2014
Halilhodžić: Herojska igra Alžira
 
Selektor fudbalske reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić rekao je da je njegova ekipa „herojski“ odigrala utakmicu protiv Južne Koreje (4:2) ccime je ostvarila svoju prvu pobedu na Svetskim prvenstvima još od 1982. godine.
-Odigrali smo herojski, ccestitam svim igraccima. Doneli smo pobedu Alžircima, pobedu koju su 32 godine ccekali na Mundijalima i to je za ponos. U poslednjem meccu u grupi protiv Rusije uradićemo sve što možemo kako bismo se plasirali u osminu finala – rekao je Halilhodžić posle utakmice.
Alžir je u nedelju pobedio Južnu Koreju sa 4:2 i zadržao šanse zaplasman u osminu finala. Belgija je pobedila Rusiju sa 1:0 i sa šest bodova u Grupi H izborila plasman u drugu fazu. Alžir ima tri boda, a Rusija i Južna Koreja osvojile su po bod.
U poslednjem trećem kolu, 26. juna od 22 ccasa u Sao Paolu igraće Južna Koreja i Belgija, a u Kuritibi Alžir i Rusija.
Alžir je u prvom kolu izgubio od Belgije sa 1:2, a bosanski trener rekao je da je njegova ekipa posle te utakmice neopravdano kritikovana.
-Snaga našeg tima je u kolektivu. Neopravdano su nas kritikovali posle poraza od Belgije, jedne od najboljih ekipa u Evropi. Ovaj tim je mlad i ponekad teško podnosi pritisak. U prvom poluvremenu smo igrali skoro savršeno, bili smo efikasni, ali u drugom delu smo imali prazan hod. Možda je to psihološki problem, razgovaraću sa igraccima – rekao je Halilhodžić.
Selektor Alžira istakao je da je cilj ekipe plasman u osminu finala, ali da je Rusija favorit u duelu trećeg kola.
-Ovaj tim će rasti iz utakmice u utakmicu, cceka nas veliki izazov protiv Rusije i pokušaćemo da napravimo novi podvig. Biće teško, ali moguće je. Vecceras smo igrali efikasno, nadam se da ćemo tako nastaviti. Imamo šansu, moramo da budemo smeli, ali Rusija je favorit – rekao je Halilhodžić.
Povezana vest:  Ninković: Čukarički je najorganizovaniji klub u zemlji