Memphis Depay

SP BRAZIL 2014

Grupa B: Holandija prva, pobedila Čile 2:0

Fudbalska reprezentacija Holandije završila je prvi deo takmičenja na Svetskom prvenstvu kao prva u Grupi B, pošto je danas u Sao Paulu pobedila Čile sa 2:0. Holandija je prvi deo takmičenja završila sa tri pobede, dok je ovo Čileu prvi poraz. Protivnici u osmini finala ovim timovima doći će iz Grupe A, iz koje će u drugu fazu Brazil i Meksiko ili Hrvatska. 
Golove su postigli Liroj Fer u 77. i Memfis Depaj u drugom minute nadoknade vremena. Holandija je igrala bez suspendovanog Robina van Persija, ali je I tako nadigrala rivala u drugom poluvremenu. U prvom je Čile više igrao, ali su „lale“ stvorile bolje šanse. 
Prvu šansu imao je Čile, ali je Felipe Gutijeres u 23. minutu iz šesnaesterca šutirao preko gola. Holandija je uzvratila u 36, kada je Stefan de Vraj glavom uputio loptu pored gola. U 40. minutu je Arjen Roben imao sjajnu akciju i karakterističan prodor, ali je šutirao pored gola. Gutijeres je u 44. minutu ponovo imao dobru priliku, ali je njegov udarac glavom završio sa desne strane gola. 
Čile je najbolju priliku imao u 66. minutu, kada je Aleksis Sančes, koji je uspeo da se oslobodi čuvara, ali je njegov udarac odbranio Jasper Silesen. 
Holandija je tada počela da napada. Fer je postigao gol ubrzo posle propuštene šanse. Roben je sjajno centrirao sa leve strane, lopta je došla u šesnaesterac, a Fer je skočio i glavom smestio loptu u suprotni ugao gola. 
Čileanci su više puta padali i tražili penale, ali je novi gol postigla Holandija u drugom minutu nadoknade. Najdžel de Jong je sjajno pronašao Robena, a on je ponovo protrčao kroz odbranu I otišao na desnu stranu, odakle je po zemlji odlično uposlio Depaja za 2:0. 

Povezana vest:  Mihajlović: Nismo najbolji na svetu, ali možemo u Brazil