jorge luis pinto

SP BRAZIL 2014

Selektor Kostarike ljut na Fifu zbog doping testova

Selektor fudbalske reprezentacije Kostarike Horhe Luis Pinto zatražio je danas da se promeni način doping testova na Svetskom prvenstvu, pošto ga je razbesneo tretman njegovih igrača. Pinto se naljutio nakon što su sedmorica fudbalera Kostarike bila testirana na doping posle pobede nad Italijom od 1:0. 
Obično na doping idu dvojica nasumično izabranih igrača, a selektor je pisanim putem zatražio od Fife objašnjenje zašto su petorica dodatnih išli na testiranje. 
-Mnogi sada veruju da nas je Fifa kontrolisala pošto su videli kako je tim trčao po terenu tokom naše pobede – rekao je Pinto. 
Fifa je navela da je samo želela da ispravi propuste napravljene u testiranju pre turnira i da nije imala nameru da skreće pažnju na Kostariku. Svetska kuća fudbala navela je da je testirala i dodatnih pet igrača Španije posle poraza od Čilea. 
Pinto se ironično zahvalio Fifi, a bio je i dalje ljut u ponedeljak, dan pre utakmice sa Engleskom, u poslednjem kolu Grupe D. Testiranje je usledilo dan posle najvećeg uspeha u istoriji fudbala Kostarike, pošto se plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva. 
-Nije bilo ni malo takta u tome. Trebalo bi da budu konzistentniji. Voleo bih da vidim da pozovu osmoricu Brazilaca na doping kontrolu. Ne bunim se protiv testiranja, ali bi trebalo da postoji ravnoteža. Moji igrači su kristalno čisti – rekao je Pinto. 
Fifa je objavila da se neće izviniti Kostariki, pošto neki od njenih igrača nisu bili tu za testiranje pre turnira. Ova organizacija je objavila i da je lekara reprezentacije obavestila o razlozima dodatnog testiranja. 
-Ne moramo da se izvinjavamo da bismo radili svoj posao – rekao je Mišel D’Hog, predsednik lekarske komisije Fife. 

Povezana vest:  MUP: Privedeno 107 navijača, uglavnom partizanovci