niko kovac

SP BRAZIL 2014

Kovač: Nismo bili toliko loši

Selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač ocenio je da njegova ekipa nije igrala toliko loše protiv Meksika u ponedeljak uveče kao što to govori rezultat (1:3). 
-Čestitam Meksiku jer su pokazali da su bolja ekipa, postigli su nam dva gola iz prekida, što smo mi hteli njima, ali to je tako u fudbalu. Odlučile su sitnice – rekao je Kovač, a prenose hrvatski mediji. 
Fudbaleri Hrvatske nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto su u poslednjem meču u Grupi A u Resifeu izgubili od Meksika sa 3:1. 
-Vidite kaliko je to kvalitetna ekipa. Respekt su imali prema nama, nisu išli u presing, bilo je to jedno nadmudrivanje – dodao je Kovač. 
Na pitanje zašto nije igrao sa klasičnim zadnjim veznim, a sa Ivanom Rakitićem napred, Kovač je rekao da je on selektor i da on donosi odluke. 

Povezana vest:  Pod snegom se urušio krov Šalkeovog stadiona

-Tako je to u fudbalu, kad sve ide, ide, kad ne ide, svako će se javiti… Ja sam selektor i ja odlučujem, poštujem ako neko ima drugo mišljenje, ali ja odlučujem. Nismo bili loši kao što rezultat govori. Pokušali smo sve, nismo uspeli, protivnik je bio bolji – kazao je Kovač. 
Hrvatska je takmičenje na Mundijali završila na trećem mestu u grupi A sa tri boda. 

Povezana vest:  DEBITANT U JELEN SUPER LIGI, FK Inđija: Tek smo počeli