Vicente Del Bosque i ekipa

SP BRAZIL 2014

Del Boske: Nisam znao da Vilja više neće igrati

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske izjavio je danas da, kada je zamenio Davida Vilju tokom utakmice protiv Australije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, nije znao da je to 32-godišnjem fudbaleru poslednja utakmica za državni tim. 
Branilac titule Španija sinoć je pobedila Australiju sa 3:0 u utakmici trećeg kola Grupe B na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali je takmičenje na Mundijalu završila već u prvoj fazi, sa samo tri osvojena boda. Golove su postigli David Vilja u 36, Fernando Tores u 69. i Huan Mata u 82. minutu. 
Vilja, najbolji strelac reprezentacije Španije sa 59 golova u 97 utakmica, zamenjen je u 57. minutu utakmice protiv Australije. 
-Izgledao je uznemireno i ljuto. Rekao je da mu je to poslednja utakmica, ali ja to nisam znao. Sigurno je bio uznemiren – rekao je Del Boske, preneli su španski mediji. 
Vilja je po izlasku sa terena plakao na klupi za rezervne igrače. 
-Razmišljao sam o svemu što mi je ovaj tim pružio, svakoga dana sam imao sreću i privilegiju da budem u reprezentaciji. Igrati za državni tim bilo je od prvog dana veliko zadovoljstvo – rekao je Vilja. 
Bivši fudbaler Barselone i Valensije, koji je ove sezone pomogao Atletiku iz Madrida da osvoji prvu titulu posle 18 godina, karijeru će nastaviti u SAD. Veterani Ćavi (34) i Ćabi Alonso (32) najavili su da će napustiti reprezentaciju, a Del Boske je rekao da nema starosne granice za tim. 
-Ima još igrača koji mogu da pomognu reprezentaciji i moramo toga da budemo svesni. Nikoga nećemo otpisati samo zbog godina. Šest godina smo kontrolisali reprezentativna takmičenja i prvi smo na svetskoj rang listi. Ova grupa igrača je primer svima, ali došlo je naše vreme da izgubimo – rekao je Del Boske. 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Pepe se oporavio