urugvaj italija slavljeSP BRAZIL 2014
Grupa D: Urugvaj pobedio Italiju i prošao u osminu finala

Fudbalska reprezentacija plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto je danas pobedila Italiju sa 1:0 u poslednjem kolu Grupe D.
Pobedu Urugvaju doneo je kapiten Dijego Godin golom u 81. minutu. U drugom susretu u grupi Kostarika, koja je ranije obezbedila plasman, igrala je nerešeno bez golova sa Engleskom.
Kostarika je završila na prvom mestu u Grupi D sa sedam bodova, Urugvaj je drugi sa jednim manje, Italija ima tri, dok je Engleska poslednja sa jednim bodom.
Utakmicu Italije i Urugvaja većim delom obeležila je tvrda igra, a južnoamerička selekcija je, posle isključenja Klaudija Markizija u 59. minutu, preuzela inicijativu.
Do tada su obe ekipe imale po nekoliko prilika za pogodak, uglavnom pokušavajući udarcima iz daljine.
Urugvaj je poveo pošto je Godin udarcem glavom savladao Đanluiđija Bufona posle centaršuta Gastona Ramiresa iz kornera.
Nekoliko minuta pre pogotka, napadač Urugvaja Luis Suares ugrizao je Đorđa Kjelinija za rame prilikom jednog duela u kaznenom prostoru Italije.
Suares je to već radio tokom karijere, a prethodni put kada je ugrizao Branislava Ivanovića suspendovan je na 10 utakmica neigranja u Premijer ligi Engleske.
Evropska selekcija je posle primljenog gola krenula na „sve ili ništa“, što je omogućilo Urugvaju nakoliko kontranapada i prilika za drugi gol, ali je rezultat ipak ostao 1:0.
Drugi susret u grupi između Kostarike i Engleske protekao je bez većih šansi, a selektori dve ekipe na teren su poslali kombinovane sastave, s obzirom da susret nije imao veći rezultatski značaj.
Protivnici Kostarike i Urugvaja biće poznati posle duela u Grupi C između Kolumbije i Japana, odnosno Obale Slonovače i Grčke, koji će početi večeras u 22.00.

Povezana vest:  Sabelja: Mesijeva sreća ključ uspeha Argentine

PHOTO: GIUSEPPE CACACE / AFP