marco_van_bastenI Van Basten na listi kandidat za trenera AC Milana

 

Jedan od najvećih fudbalera u istoriji AC Milana, Holanđanin Marko van Basten (46), na listi je kandidata za preuzimanje milanske ekipe, piše Gazzetta dello Sport.

Legendarni centarfor Milana, koji je klub sa San Sira vodio do dva uzastopna naslova evropskih šampiona 1989. i 1990. godine, našao se na listi potencijalnih Leonardovih naslednika na kojoj se već od pre nalaze Mauro Tasoti, Fiippo Gali i Frank Rajkard, sve redom Van Bastenovi saigrači iz igračkih dana, kao i bivši trener Kaljarija Masimiiano Alegri, navodi isti izvor.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Barselona i Bajern u polufinalu

Leonardo će najverovatnije napustiti klupu na kraju sezone nakon što je sam priznao da je u vrlo lošim odnosima s predsednikom kluba Berluskonijem, koji mu zamera što nije osvojio nijedan trofej.

Van Basten je bio kandidat za trener i prošlog leta, ali su se u klubu sa San Sira tada radije opredelili za Leonarda koji je već radio u klubu..

Povezana vest:  Miler: Poslali smo poruku rivalima, niko nije bolji od nas

Van Basten se trenerski afirmisao na klupi holandske reprezentacije, koju je vodio na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj 2008., kao i na SP-u u Njmačkoj 2006. godine. Posle toga radio je u Ajaksu. Ostavku je u amsterdamskom klubu podnro pred kraj prošle sezone.