suarez incident

Luis Suares bi mogao da izgubi milione od sponzora

Urugvajski fudbaler Luis Suares suočava se sa mogućim velikim finansijskim gubicima pošto je navodno ugrizao Italijana Đorđa Kijelinija, jer su neki sponzori najavili preispitivanje ugovora. Do sada su se dva sponzora, 888poker i Adidas, nagovestili da će preispitati ugovore sa Suaresom. 
888poker je ugovor sa Suaresom potpisao prošlog meseca i sada je objavio da preispituje ugovor sa fudbalerom, navevši da „neće tolerisati nesportsko ponašanje“. Suares je dobio ugovor sa ovom kompanijom nakon što je Liverpul neočekivano bio u trci za titulom u Premijer ligi. Iako je klub završio na kraju iza Mančester sitija, pokupio je mnogo simpatija zbog sjajnog napada, a Urugvajac je proglašen najboljim igračem lige. 
Suaresov ugovor sa ovom kompanijom bio je još jedan znak da je ovaj napadač popravio sliku o sebi nakon što je ugrizao fudbalera Čelsija Branislava Ivanovića prošle sezone. Još veći udarac za Suaresa dolazi od Adidasa, najstarijeg partnera FIFA, čiji odnos traje još od 1970. godine. Nemački gigant u proizvodnji sportske opreme objavio je da čeka da FIFA završi istragu i da će reagovati u skladu sa time. 
FIFA je u sredu najavila da je otvorila disciplinsku istragu protiv Suaresa nakon što je navodno ugrizao Kijelinija za levo rame u odlučujućoj utakmici u grupi. Urugvaj je pobedio sa 1:0 i prošao u drugu fazu. Suares bi mogao biti suspendovan sa zabranom igranja 24 reprezentativne utakmice. 
Marketinški stručnjaci predviđaju da bi Suaresovi gubici mogli da iznose više miliona. 
-Ovo je vrlo štetno za njega, pošto se i ranije problematično ponašao – rekao je direktor agencije za sportski marketing Najdžel Kari. 
Osim dva incidenta sa ugrizima, Suares je imao svađu na rasnoj osnovi sa Patrisom Evrom, a na prošlom Svetskom prvenstvu je rukom sprečio Ganu da postigne gol. 
-Ne bi izgubio samo novac, već životnu šansu da postane heroj svetskog prvenstva. Iako je sjajan igrač, ima i drugih, a sponzori će se sigurno odlučiti za bezbedniju opciju – rekao je Kari. 

Povezana vest:  FA pokrenuo istragu protiv trenera Sanderlenda