Mesi: Želim da usrećim naciju titulom prvaka sveta

Kapiten argentinske fudbalske reprezentacije Lionel Mesi, koji je „gaučose“ svojim golovima odveo u osminu finala Mundijala u Brazilu kao prve u grupi F, rekao je da želi titulu prvaka sveta, kako bi usrećio argentinski narod.
Mesi je u drugoj utakmici grupne faze takmičenja postigao pobednički gol protiv Irana i obezbedio plasman selekciji među 16 najboljih, a juče je dao dva gola u pobedi svog tima protiv Nigerije od 3:2.
-Mislim da nema lepše stvari na svetu od titule prvaka sveta. Želim da je osvojim sa svojom reprezentacijom i tako donesem radost svojoj zemlji. To bi bilo fantastično – rekao je Mesi na konferenciji za novinare.
Mesi je naglasio da je presrećan što je Argentina kao prva u grupi prosla u osminu finala.
-Srećan sam što smo prvi, jer je to ono sto smo želeli. Od sada pa nadalje, nemamo pravo na grešku. Želimo da nastavimo ovim putem i da istovremeno napredujemo u igri. Ovo je bila jedna bolja Argentina i nadam se da ćemo u nastavku turnira podići nivo – rekao je Mesi.
On je rekao da je u dogovoru sa selektorom Alehandrom Sabeljom zamenjen 27 minuta pre kraja meča.
Mesi je zahvalio na pohvalama koje mu je uputio selektor Nigerije Stiven Keši koji ga je nazvao „igračem sa Jupitera“.
-Hvala selektoru Nigerije na lepim rečima. Zadovoljan sam zbog ove pobede i zbog onoga što je Argentina pokazala. Igrali smo protiv odlične ekipe, a Argentina je danas pokazala mnogo bolje izdanje  – rekao je Mesi.
Argentina će se u nokaut fazi sastati sa Švajcarskom, dok su joj projektovani protivnici u daljem toku turnira Belgija, pa Holandija, dok bi je Brazil čekao u finalu.

Povezana vest:  Hiks: Liverpul nije moj život