Vicente Del Bosque i ekipa

„AS“: Del Boske ostaje selektor Španije do 2016.

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente Del Boske ostaće na tom mestu do 2016. godine, kada mu ističe ugovor, tvrde danas lokalni mediji.
Kako ističe „As“, Del Boske će izvršiti promenu generacija u selekciji, koja je posle šest godina dominacije u svetskom fudbalu – titule svetskog prvaka na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. i dva trofeja evropskog šampiona – 2008. i 2012, eliminisana već u prvoj fazi takmičenja na SP u Brazilu.
-Del Boske će krajem avgusta saopštiti listu igrača za drugi ciklus i na njemu neće biti Ćavija, Ćabija Alonsa i Davida Vilje – tvrdi španski list.
Zajedno sa Del Boskeom, nastaviće sa radom i njegov kompletan stručni štab – Toni Grande kao pomoćnik i kondicioni trener Havijer Minjano.
Španski sportski dnevnik tvrdi da će promene u španskoj reprezentaciji biti vidljive već u prijateljskom meču protiv Francuske 4. septembra, kao i u prvom meču kvalifikacija za EP 2016. čcetiri dana kasnije, protiv Makedonije u Valensiji.
Del Boske je najavio novu generaciju igrača, a većina njih dolazi iz mlade reprezentacije – koji su već debitovali za A selekciju i čine je igrači poput Saula, Hesea, Delofeua, Alberta Morena , Bartre, Muniaina i Iska, prenosi „As“.

Povezana vest:  Ferguson zadovoljan zbog dogovora sa Vidićem