nikolic i hareide

Nikolić i Hareide: Lepo je što možemo ovako da pomognemo

Treneri fudbalera Partizana i Malmea Marko Nikolić i Oge Hareide rekli su danas da im je zadovoljstvo jer će međusobnom prijateljskom utakmicom moći ujedno da pomognu žrtvama poplava i da se pripreme za predstojeću sezonu. 
-Igraćemo utakmicu za one ljude kojima je pomoć zaista potrebna, koji su veoma ugroženi. Sam susret će imati dva aspekta, humanitarni koji je najvažniji, i drugi manje bitan u ovom trenutku, a to je provera pred predstojeću sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona – rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare. 
Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu Partizana, a ulaznice će koštati 200 i 400 dinara. 
-Susrećemo se sa veoma jakim protivnikom, ozbiljnom ekipom, šampionom Švedske i to je jako lepa prilika da Partizanova publika ispuni stadion i da prisustvuje dobroj utakmici – kazao je Nikolić. 
Trener Partizana je najavio da će u sastavu protiv Malmea biti I Marko Lomić, koji još nije potpisao ugovor sa crno-belima. Hareide se zahvalio Partizanu na pozivu i istakao zadovoljstvo što će pomoć ugroženom stanovništvu moći da se prikupi na fudbalskom terenu. 
-Zadovoljstvo nam je što na fudbalskom terenu možemo da prikupimo preko potrebnu pomoć ugroženom stanovništvu, ne samo u Srbiji, već na celom Balkanu – rekao je Hareide. 
Prema njegovim rečima, jako je važno što skandinavski i balkanski narodi mogu da održe prijateljstvo na takav način. 
-U Skandinaviji ima dosta ljudi sa Balkana i jako je lepo što naovakav način možemo da održimo prijateljstvo. Bio sam pre 40 godina  kao mlad igrač u Srbiji i jako sam srećan što ponovo imam priliku da ovde dođem.Mi od fudbalera sa Balkana možemo mnogo toga da naučimo, šta više zovemo ih ‘evropskim Brazilcima’ – kazao je on. 
Partizan i Malme bili su potencijalni rivali na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener švedske ekipe je rekao da je njegov klub imao sreće jer su crno-beli mnogo teži rival nego letonski Venspils. 
Pre utakmice Partizana i Malmea, od 19.00 odigraće se revijalni susret, u kojem će, između ostalih, igrati Viktor Troicki, Savo Milošević, Miroslav Berić, Ljubinko Drulović i drugi. 

Povezana vest:  Sutra počinje Super liga Srbije, Partizan brani titulu