suarez gol

FIFA: Ponašanje Suaresa ne može da se toleriše

Predsednik Disciplinske komisije Svetske fudbalske federacije (FIFA) Klaudio Salser rekao je danas da je ponašanje Urugvajca Luisa Suaresa neprihvatljivo na bilo kom takmičenju, a posebno na Mundijalu. 
-Takvo ponašanje ne može da se toleriše na bilo kom fudbalskom terenu, a posebno ne na Svetskom prvenstvu kada milioni ljudi gledaju igrače na terenu – naveo je Salser u saopštenju na sajtu FIFA. 
Suares je na utakmici protiv Italije na Svetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao protivničkog fudbalera Đorđa Kjelinija, zbog čega je suspendovan iz fudbala na četiri meseca, a za reprezentaciju svoje zemlje neće moći da igra devet mečeva. 
-Disciplinska komisija je uzela u obzir sve faktore ovog slučaja, kao i stepen krivice Suaresa u skladu sa odredbama. Odluka stupa na snagu odmah – kazao je Salser. 
S obzirom na to da je suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti, Suares neće moći da ulazi na stadione tokom Svetskog prvenstva, a neće moći ni da trenira sa Liverpulom do kraja oktobra. 
-Sares neće moći aktivno da se uključi u fudbal do kraja oktobra – rekla je portparolka FIFA Delija Fišer. 
Suares i Fudbalski savez Urugvaja moći će da se žale na kaznu, ali njegov klub Liverpul neće moći da se uključi u bilo koji pravni spor. Njegova četvoromesečna suspenzija znači da neće moći da igra u prvih devet kola engleske Premijer lige, kao i prva tri susreta grupne faze Lige šampiona. On će morati i da plati 100.000 švajcarskih franaka. 

Povezana vest:  Vijeri podržao odluku o prekidu Serije A