zvezda trening (3)

Fudbaleri Zvezda počeli pripreme

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas pripreme za sledeću sezonu u kojoj će, uprkos brojnim problemima, pokušati da odbrane titulu prvaka.
Na prozivci novog trenera Nenada Lalatovića našla su se 34 igrača, od kojih devetorica iz omladinskog tima.
U odnosu na prošlu sezonu u timu nema Miloša Ninkovića, Dragana Mrđe i Nejca Pečnika, kao i Bobana Bajkovića, Jovana Krnete, Nikole Mijailovića, Dejana Kelhara, Stefana Mihajlovića i Miloša Vesića, kojima su istekli ugovori. 
„Drago mi je što se odazvao ovoliki broj igrača, ali danas ću skratiti spisak. Kakav god da je tim, cilj se zna i daćemo sve od sebe da odbranimo titulu. Većina igrača je tu od prošle sezone, sem Ninkovića i Pečnika koji su otišli. Teško ćemo zadržati Mrđu, Daudu i Lazovića koji ima dve ponude. Spremili smo za njih zamene, koje će morati da se uklope, jer Crvena zvezda mora da ide samo na pobede“, rekao je Lalatović novinarima na Marakani.
On je dodao da je upravi kluba predao spisak mladih igrača i pojačanja koji bi voelo da vidi u dresu Zvezde u narednoj sezoni.
„Mislim da je forsiranje mladih igrača put kojim Crvena zvezda treba da ide narednu godinu ili dve kako bi se stabilizovala. Nismo u situaciji da dajemo velike ugovore i igrač mora da bude svestan gde je došao. Ako vredi, zaradiće novac u nekom evropskom klubu, iako mislim da je Zvezda jedan od najvećih klubova Evrope“, poručio je bivši kapiten Zvezde.
Lalatović je istakao da bi dolaskom nekadašnjih igrača tima sa Marakane Nikole Žigića i Aleksandra Lukovića potpuno na sebe preuzeo odgovornost za odbranu titule.
Trener Zvezde rekao je da će u ponedeljak razgovarati sa Mijailovićem i dogovorit se o eventualnoj saradnji.
-Dosta ga cenima, imao je velikog udela u osvajanju titule i voleo bih da ostane – rekao je Lalatović.
Kapiten Zvezde Nenad Milijaš istakao je da će najverovatnije i u predstojećoj sezoni igrati za crveno-bele.
-Tu sam, ugovor me vezuje još godinu dana, razgovarao sam sa ljudima iz kluba i oni su za to da ostanem. Velike su šanse za to. Najteže mi pada što ne igramo u Evropi, jer smo zaslužili na terenu, ali su nas koštale greške iz prošlosti. Cilje se zna, to je borba za titulu – rekao je Milijaš.
Na Lalatovićevom spisku nalaze se: Predrag Rajković, Marko Trkulja, Filip Manojlović, Nikola Kraraklajić, Ljubo Nenadić, Darko Lazić, Nenad Milijaš, Nikola Đorđević, Nemanja Ahčin, Filip Kasalica, Stefan Čikić, Vukan Savićević, Vukašin Jovanović, Marko Grujić, Dušan Živković, Marko Marinković, Aleksandar Kovačević, Migel Arauho, Goran Gogić, Milan Jokić, Luka Jović, Darko Lazović, Novak Martinović, Lazar Mitrović, Ifeani Onjilo, Savo Pavićević, Marko Petković, Đorđe Rakić, Miloš Stojanović, Miloš Zukanović, Miloš Brajović, Mihajlo Ristić, Saša Cilinšek i Abiola Dauda.
Crveno-beli će narednih sedam dana trenirati u Beogradu, a od 5. do 14. jula boraviće u Sloveniji. Posle toga preseliće se u Belgiju, gde će odigrati dve prijateljske utakmice, 16. jula protiv Genka i tri dana kasnije protiv Mehelena.

Povezana vest:  Kol zbog povrede propušta meč protiv Šahtjora