blaterSP BRAZIL 2014
Blater: Nesportski gest Suaresa

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je Urugvajac Luis Suares načinio nesportski gest i dodao da to nije fer-plej.
-Borim se za fer-plej na terenu, kao i van njega. Posbno se borim za fer-plej na terenu, ali ovo što je Suares uradio nikako nije pošteno – rekao je Blater, a prenosi portak Goal.com.
Suares je na utakmici Urugvaja sa Italijom na Svetskom prvenstvu ugrizao Đorđa Kjelinija, ali nije kažnjen na samom susretu jer arbitar Marko Rodriges nije video incident.
On je prekjuče suspendovan na četiri meseca iz fudbala i neće moći da igra narednih devet utakmica za reprezentaciju Urugvaja.
-Nije na meni da komentarišem suspenziju, koju je donelo sedam sudija. Jedino što mogu da kažem je da su očigledno tokom razmatranja u obzir uzeli njegove ranije prekršaje – kazao je Blater.
-Ne mogu da kažem da li je suspenzija preoštra ili ne. Ovo je nezavisna odluka FIFA-e – dodao je on.
Blater, koji nedavno najavio da će se ponovo kandidovati za predsednika FIFA, kazao je da je oduševljen igrom reprezentacija na Svetskom rpvenstvu u Brazilu.
-Nisam jedini koji je impresioniran kvalitetom igre. Ono što se promenilo u odnosu na prethdone Mundijale je velika želja svih ekipa za pobedom, iako nemaju šanse da izbore dalje učešće na prvenstvu – rekao je Blater.
Svetsko prvenstvo u Brazilu završava se 13. jula.

Povezana vest:  Radnički: Jedina namera Zvezde je bila da nas izigra

PHOTO: Alexander Hassenstein – FIFA / FIFA