James Rodriguez kolumbijaSP BRAZIL 2014
Rodrigez samouveren uoči meča sa Brazilom
 
Zvezda kolumbijske fudbalske reprezentacije Džejms Rodrigez koji je svom timu doneo pobedu nad Urugvajem od 2:0 i istorijski plasman u četvrtfinale Mundijala, samouveren je uoči meča sa Brazilom.
-Kolumbija neće biti ni pod kakvim pritiskom u meču protiv Brazila. Naravno, moraćemo da budemo oprezni, jer oni imaju odlicne igrače i dobro igraju fudbal, ali i oni treba nas da se čuvaju – rekao je Rodrigez.
Dvadesetdvogodišnji Kolumbijac je već sada otkrovenje Mundijala, pošto je juče dao oba gola u pobedi protiv Urugvaja i to na majstorski način.
Posebno će upamćen biti njegov fenomenalnii levi volej kojim je u 28. minutu prvi put zatresao mrežu urugvajskog golmana.
-Imamo dobre igrače i možemo da budemo opasni, mislim da će meč biti divan – rekao je Rodrigez, koji je sada vodeći strelac šampionata sa pet postignutih golova.
On je naglasio da su njegove dosadasnje partije plod pre svega briljantne timske igre Kolumbije.
-Jedino želim da pomognem ekipi – rekao je Rodrigez.
Selektor Kolumbije Hose Pekerman rekao je da se Brazil nikako ne sme potceniti, uprkos njihovoj neubeđivoj pobedi protiv Čilea, ostvarenoj tek posle penala – 3:2.
-Brazil diže svoje potencijale i nivo samopouzdanja sa svakom narednom utakmicom. Znamo sa kakvim potencijalima taj tim raspolaže. Biće to veliki meč, jer obe reprezentacije igraju na isti način – rekao je Pekerman.
On je naglasio da njegov tima ima „oružje“ kojim bi mogao da savlada Brazil.
-U ovoj fazi takmičenja neophodni su igrači koji tačno i precizno izvrsavaju svoje zadatke. Neophodno je raspolagati pravom taktikom, ali i psihološkim ‘oružjem’, koje ima veoma vaznu ulogu u fudbalu – rekao je Pekerman.
On je naglasio da ponekad tim sa manje zvezda može da poremeti ravnotežu protivnika.
Pekerman se nije složio sa tim da će predstojeći meč biti sudar dve velike zvezde – Nejmara i Rodrigeza.
-Tim je najvažniji. Džejms kod nas postiže važne golove, ali i Kvadrado igra na visokom nivou, kao i napadači, krila, odbrambeni fudbaleri, a tu je i golman David Ospina – ocenio je Pekerman.
On je zaključio da će predstojeći meč biti veoma težak i da Brazil može da im „stvori probleme“.
Meč četvrtfinala Mundijala između Brazila i Kolumbije igra se 4. jula u Fortalezi.
Povezana vest:  Murinjo traži doslednost