francuska slavlje

SP BRAZIL 2014

Francuska pobedila Nigeriju i plasirala se u četvrtfinale

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto je danas u Braziliji sa 2:0 pobedila Nigeriju. Prednost Francuskoj doneo je Pol Pogba u 79. minutu, dok je konačan rezultat postavio Džozef Jobo autogolom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. 
Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Nemačke i Alžira, koji će se igrati večeras od 22.00. Obe ekipe su imale šanse u prvom poluvremenu, a Nigerija je i postigla pogodak u 19. minutu, koji je poništen zbog ofsajda u kojem se našao Ahmed Musa. 
Francuska je sredinom prvog dela imala najbolju šansu na utakmici, kada je Vinsent Enjama odlično odbranio šut Pola Pogbe sa 10-ak metara posle prodora Matjea Valbuene. 
Evropska reprezentacija je potpuno preuzela kontrolu u drugom poluvremenu i imala nekoliko odličnih šansi, uglavnom preko Karima Benzeme, ali je odlično braznio Enjama, dok je Joan Kabaj pogodio prečku. 
Francuska je postigla pogodak u 79. minutu kada je Enjama posle kornera Valbuene odbio loptu do Pogbe, koji ga je potom savladao posle udarca glavom. Pobedu je potvrdio Jobo autogolom, kada je u 92. minutu lose intervenisao posle novog centaršuta Valbuene. 

Povezana vest:  Pospeč potpisao za Majnc