Azar: Jedva čekam duel sa Mesijem

Fudbalski reprezentativac Belgije Eden Azar priznao je danas posle pobede nad SAD u osmini finala Mundijala da je ekipa bila zabrinuta u završnici produžetaka, ali da je uspela da sačuva kontrolu i dodao da se raduje okršaju sa Argentinom u četvrtfinalu.
-Američki golman Hauard je odigrao sjajnu utakmicu, a da nije bilo njega mi bi ranije došli do vođstva. Ipak, zabrinuli smo se kada su Amerikanci smanjili na 2:1, stigao nas je umor, ali nas je spasio i naš čuvar mreže Tibo Kurtoa. Na kraju je cela ekipa odigrala dobro i dala pun doprinos – rekao je Azar za sajt belgijskog saveza.
Selekciju Belgije u subotu u četvrtfinalu očekuje duel sa Argentinom.
-Divim se igračima kao što je Mesi. Svestan sam da ja još nisam na tom nivou. Ipak, ima još vremena, ali to sada nije moj cilj, već da se plasiramo u polufinale Mundijala. Uostalom, nije samo Mesi opasan u argentinskom timu. Imaju izuzetno dobru ekipu, a dosta se oslanjaju na njega. Mesi je jedan od najboljih zato što u svakom trenutku može da napravi razliku na terenu – dodao je Azar.
Poslednji put Belgijanci su u četvrtfinalu Mundijala igrali 1986. godine, kada su u toj fazi takmičenja savladali Španiju posle penala.

Povezana vest:  Dujković odlazi sa mesta selektora mlade reprezentacije