Brasil. 2014
FIFA sumnja u navode o korupciji na Mundijalu
 
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izrazila je sumnju u navode o korupciji u kamerunskoj reprezentaciji na Mundijalu u Brazilu, koje je objavila nemačka štampa.
FIFA je zatražila od „Špigla“ da iznese dokaze o svojim navodnim kontaktima sa osuđenim za nameštanje mečeva Vilsonom Rađom Perunalom, koji je navodno rekao da je dogovoren poraz Kameruna od Hrvatske od 4:0.
„Članak dovodi u sumnju integritet mečeva pod okriljem FIFA, što je ozbiljna optužba“, rekao je direktor bezbednosti FIFA Ralf Mučke.
FIFA je napomenula da do sada nije dobila nikakav dokaz o korupciji na svih 56 meceva koji su do sada odigrani na Mundijalu.
„Špigl“ je početkom nedelje objavio da im je Singapurac Perumal, poznat kao najozloglašeniji organizator namešstenih mečeva, rekao da će Hrvatska pobediit Kameurn sa 4:0 i da će u tom meču afrički tim u prvom poluvremeu ostati bez jednog igrača – što se zaista i dogodilo, pošto je Aleks Song uoči kraja poluvremena dobio crveni karton.
Perumal je međutim, naknadno demantovao da je tako nešto uopšte prognozirao i dodao da je sa novinarom Špigla razgovarao nekoliko dana posle utakmice, a ne par sati pre meča.
Novinar nemačkog liosta Rafael Bušman ostao je pri svojoj tvrdnji, što je izneo i agenciji Asošijeted pres
Kamerunska fudbalska federacija je sa svoje strane pokrenula istragu povodom navoda o korupciji svojih igrača, koje je Perumal nazvao „sedam truilih jabuka“ tokom navodnog Fejsbuk razgovora sa nemačkim novinarom.
Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Adidas prodao preko šest miliona dresova reprezentacija