clint dempsey sad vs por

Valke: Fifa zadovoljna zbog velike gledanosti SP u SAD

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (Fifa) Žerom Valke izjavio je danas da je ta organizacija zadovoljna zbog velike gledanosti koje utakmice Svetskog prvenstva beleže u Sjedinjenim Američkim Državama. 
-Veliko je interesovanje u SAD za utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu, vidimo da brojke premašuju čak i mečeve NBA lige – rekao je Valke za brazilsku televiziju SporTV. 
Više od 15 miliona Amerikanaca gledalo je televizijski prenos utakmice SAD i Nemačke (0:1), navela je stanica I-Es-Pi-En (ESPN), a meč sa Portugalom (2:2) gledalo je u proseku 18,2 miliona ljudi, što je bio najgledaniji fudbalski meč u istoriji SAD, kako tvrdi ESPN. 
Selekcija SAD je u utorak uveče završila takmičenje na Mundijalu, porazom od Belgije od 1:2, u osmini finala, a Valke je rekao da je uveren da je fudbal, posebno posle dobrog nastupa državnog tima u Brazilu, „stekao čvrsto uporište u Americi“. 
-Te brojke pokazuju da je fudbal u SAD jak i da bi trebalo da nastavimo rad sa njihovim Savezom, sa kojim se razgovaralo o kandidaturi za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. Godine – rekao je Valke. 
SAD su 1994. godine bile organizator Svetskog prvenstva, a kandidovale su se i za domaćina Mundijala 2022. godine, ali je u izboru pobedio Katar. Predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati rekao je u maju da Savez razmatra mogućnost kandidature za domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine, ali da bi Fifa trebalo da promeni proceduru. 

Povezana vest:  Morinjo: Jedan minut na meču je odlučio pobednika