fk novi pazar

Korać: Mnogo je bolje nego pre godinu dana

Generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać rekao je danas da je jedini cilj tog fudbalskog kluba da sledeće sezone bude stabilan superligaš, kao i da je situacija neuporedivo bolje nego pre godinu dana. 
-Kompletirali smo finansijsku sliku za prvi deo prvenstva, znamo čemu stremimo, a jedini cilj nam je stabilnost. Imamo manje problema od većine članova elitnog ranga, a dobili smo pohvale i od čelnika Fudbalskog saveza Srbije – rekao je Korać radiju Sto plus. 
On je rekao da Novi Pazar neće biti sprečen da licencira nove igrače, kao što je bio slučaj prošlog leta. 
-Tada smo bili blokirani za iznos znatno veći od 100.000 evra, a sada tu neće biti nikakvih problema. Treba da isplatimo 8.000 evra našem bivšem igraču Radanu Šunjevariću i biće nam omogućena registracija novajlija – kazao je Korać. 
On je dodao da je posle nedavnog odlaska Ćerima Šemsovića, ostalo upražnjeno potpredsedničko mesto u Upravnom odboru kluba. 
-Predsednik Nedžad Dragolovčanin je na poslednjoj sednici dao dva predloga Upravi za tu poziciju, a mi trenutno čekamo njihove odgovore. Očekujemo da na taj način postanemo finansijski još stabilniji – rekao je Korać. 
Generalni sekretar Pazaraca je naglasio i da će ovih dana krenuti etapno monitiranje reflektorskih stubova, ali da klub u prvih mesec dana neće moći da igra utakmice na svom terenu pod veštačkom svetlošću. 
-Radovi na stubovima trajaće oko 20 dana, ali problem je izgradnja trafostanice. Moramo da ispoštujemo sve zakonske procedure, što znači da u prvih mesec nećemo biti domaćini pod reflektorima – objasnio je Korać. 
Prema njegovim rečima, Novopazarci bi trebalo da se sredinom meseca presele na Zlatibor ili Taru, gde će trener Dragi Kanatlarovski uigravati tim za start prvenstva. 
-Očekujem da ovih dana predstavimo i neko od pojačanja, ali nećemo govoriti o imenima dok sve ne bude 100 odsto završeno – dodao je Korać. 
Super liga Srbije počeće 9. avgusta, kada će fudbaleri Novog Pazara dočekati ekipu Rada. 

Povezana vest:  POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA, „Đavoli“ pred Vemblijem