argentina slavlje

SP BRAZIL 2014

Argentina u polufinalu SP, posle pobede nad Belgijom

Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su danas u četvrtfinalnoj utakmici u Braziliji pobedili Belgiju s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Gonzalo Iguain u osmom minute utakmice. 
Argentina će se u polufinalu SP u sredu u Sao Paolu sastati s pobednikom duela između Holandije i Kostarike. Taj meč počeće u 22.00 po srednjeevropskom vremenu. „Gaučosi“ su do prednosti došli već posle prvog ozbiljnog napada. 
Linonel Mesi pokrenuo je akciju svoje ekipe na sredini terena i potom na desnom boku uposlio Anhela di Mariju, koji je kroz odbranu Belgije pokušao da proturi loptu do Ezekijela Lavecija, ali je ona zakačila belgijskog defanzivca i stigla do Iguaina, a on je iz prve šutirao sa ivice šesnaesterca i postigao gol.
Nastavak susreta nije doneo mnogo uzbuđenja. Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, ali bez ozbiljnijih šansi. Belgija je uglavnom dugim loptama pokušavala da probije odbranu Argentine, ali u tome nisu bili preterano uspešni, pre svega zahvaljujući dobroj taktici „gaučosa“, koji su često pravili ofsajd zamke. 
Argentina je najbolju priliku da uveća prednost imala u 54. minutu, kada je strelac prvog gola, Iguain, posle solo-prodora „izbio“ sam ispred golmana Belgije Tibe Kurtoe i šutirao, ali je pogodio prečku.Ipak, Argentina u svom prvom polufinalu Mundijala od 1990. godine I prvenstva u Italiji, možda neće moći da nastupi u najjačem sastavu, jer je Di Marija u 33. minutu posle jednog šuta zaradio povredu zadnje lože, pa je njegov nastup neizvstan. 

Povezana vest:  Mesi će propustiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru