neymar povreda

Bes i očaj u Brazilu

Posle teške povrede najboljeg fudbalera Brazila Nejmara na jučerašnjoj utakmici protiv Kolumbije, navijači petostruko prvaka sveta su očajni zbog toga što je nacionalna selekcija u završnici Mundijala ostala bez prve zvezde, i besni na reprezentativca Kolumbije Huana Zunigu, koji je pogibeljnim startom umalo ubio napadača Barselone.
Zuniga je u završnici sinoćne utakmice, koju je Brazil dobio sa 2:1, u punom trku udario Nejmara kolenom u kičmu, a u bolnici je kasnije konstatovano da se radi o frakturi pršljena.
Koliko god dijagnoza zvučala jezivo, Nejmar je, kako je utvrðeno, imao i sreće, jer bi možda ostao paralizovan da je udaren jedan santimetar više.Lekar reprezentacija Brazila Rodrigo Lasmar rekao je da, prema prvim procenama, neće biti neophodna operacija, već samo imobilizacija, a oporavak će trajati oko četiri sedmice.
Zuniga je dodatno razbesneo navijače Brazila izjavom da se radilo „o potpuno normalnom startu“ i da je „samo branio dres nacionalnog tima“. Brazilski mediji su na to odgovorili da bi takav nasrtaj s leđa, sa posledicama kakve je imao, na svakom drugom mestu, osim na sportskom terenu, verovatno bio okvalifikovan kao teško krivično delo, a navijači su reagovali na svoj način i Zunigi preko društvenih mreža poslali poruku da je otvoren lov na njegovu glavu.
Selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari za sve je optužio sudije, koje nisu titile najboljeg brazilskog fudbalera.
-Nejmar je od početka bio proganjan na terenu. Naši protivnici su to radili na tri utakmice i nije bilo prave reakcije sudija. Nije je bilo čak ni posle ovako pogibeljnog starta Zunige, jer arbitar ne samo da mu nije pokazao bar žuti karton, već nije smatrao ni da je bio prekršaj – rekao je Skolari.
Nejmar je posle ukazane pomoći pušten iz bolnice u Fortalezi i otputovao je sa saigračima za Rio de Žaneiro, a dok su ga na aerodromu iz ambulatnih kola iznosili u invalidskim kolicima, ispraćen je ovacijama velikog broja navijača.
Povom teške povrede Nejmara, koja je na terenu ostala nesankcionisana, Međunarodna fudbalska federacija je danas najavila istragu.

Povezana vest:  USPEŠNA PROBA "ORLOVA"