gonzalo iguin argentina

Iguain se nada oporavku Di Marije

Fudbalski reprezentativac Argentine Gonzalo Iguain rekao je danas da se nada da će njegov saigrač Anhel Di Marija biti spreman za polufinalnu utakmicu protiv Holandije, na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 
Di Marija je tokom jučerašnje utakmice protiv Belgije u četvrtfinalu povredio butinu desne noge, a španski mediji preneli su da je za njega završeno Svetsko prvenstvo. Fudbaler Real Madrida će danas na preglede da bi se utvrdila težina povrede. 
On je u utorak protiv Švajcarske u osmini finala postigao pobedonosni gol u 118. minutu utakmice. 
-Di Marija je ključan igrač u našem timu. Nadamo se da će biti spreman, pošto znamo šta znači našoj ekipi – rekao je Iguain, strelac pobedonosnog gola protiv Belgije (1:0). 
Selektor Argentine Alehando Sabelja rekao je da je Di Marija „značajan“ igrač. 
Sabelja je pohvalio igru Lionela Mesija protiv Belgije, iako fudbaler Barselone nije postigao gol, ali je započeo akciju kod pogotka. 
-Mislim da je odigrao dobru utakmicu pošto nije samo stvar u postizanju golova, već odvući trojicu protivničkih igrača i dodati loptu saigraču kako bi napravio šansu. Svaki njegov potez je znak nade za nas i ugrožava protivnika – rekao je Sabelja. 
Argentina je poslednji put igrala u polufinalu Svetskog prvenstva pre 24 godine u Italiji, kada je stigla do finala u kojem je izgubila od Zapadne Nemačke sa 0:1. 
Sabelja je rekao da je polufinale „minimum“ koji su Argentinci očekivali od državnog tima. Argentina će u sredu od 22 časa u Sao Paulu igrati protiv Holandije, a dan ranije u isto vreme u Belo Horizonteu igraju Brazil i Nemačka. 

Povezana vest:  Fudbaleri Čelsija: Di Mateo mora da ostane!