distefano

Di Stefano u teškom, ali stabilnom stanju

Legendarni fudbaler Real Madrida Alferdo Di Stefano je u teškom, ali stabilnom stanju posle srčanog udara, saopštila je danas madridska bolnica „Gregorio Maran“. Di Stefano (88) je juče doživeo srčani udar na ulici, u blizini stadiona Santjago Bernabeu i nalazi se U odeljenju intenzivne nege u bolnici Gregorio Maran. 
-Pacijent Alfredo Di Stefano je u odeljenju kardiologije, u ozbiljnom, ali stabilnom stanju – saopštio je lekarski tim bolnice, prenela je Marka. 
Di Stefnu je početkom 2006. godine ugrađen četvorostruki bajpas, pošto je nekoliko dana ranije imao srčani udar. Aprila prošle godine je bio u bolnici u Valensiji na redovnim pregledima srca, navela je Marka. 
Di Stefano je počasni predsednik Reala, za koji je igrao od 1953. Do 1964. godine i osvojio osam titula prvaka Španije, Kup kralja, pet puta je bio prvak Evrope, a jednom je osvojio Interkontinentalni kup. Karijeru je počeo 1945. godine u argentinskoj River Plati, a igrao je još za Hurakan, Milonarios i Espanjol, gde je 1966. godine završio karijeru. 
Za reprezentaciju Argentine odigrao je šest utakmica i postigao šest golova, a za Španiju 31 utakmicu i postigao 23 gola. Kao trener predvodio je, između ostalih, Real Madrid, Valensiju, River Platu i Boku Juniors. 

Povezana vest:  Morinjo: Junajted neće dovesti Kristijana Ronalda