Lazar Markovic

Markovića samo potpis deli od Liverpula

Fudbaler Benfike i reprezentativac Srbije Lazar Marković na korak je od prelaska u Liverpul, preneli su danas Bi-Bi-Si i Skaj. Skaj navodi da je lisabonski klub prihvatio ponudu Liverpula od 19,8 miliona funti, dok Bi-Bi-Si tvrdi da je u pitanju veća suma, od 25 miliona funti.
Navodno, prema odredbama Markovićevog ugovora sa Benfikom, pravo da „parira“ ponudama za srpskog fudbalera ima jedino londonski Čelsi.
Marković je u Benfiku došao prošlog leta iz Partizana, a za lisabonski klub odigrao je 49 utakmica i dao sedam golova. 
Pored Markovića, Liverpul je, po svemu sudeći, blizu realizacije još jednog transfera, jer, kako tvrdi Bi-Bi-Si, dogovorio je dolazak Belgijanca Divoka Origija iz francuskog Lila.Kako navodi isti izvor, Liverpul će na ime obeštećenja morati da plati 10 miliona funti. 
Uprava „crvenih“ novac za ove transfere planira da obezbedi prodajom Urugvajca Luisa Suareza ekipi Barselone u transferu vrednom 75 miliona funti.
Takođe, čelni ljudi Liverpula čekaju i odgovor Barselone za napadača Aleksisa Sančeza, ali je sva prilika da će Čileanac pojačati Arsenal ili Juventus.
Liverpul je u dosadašnjem prelaznom roku doveo Rikija Lamberta, Emrea Kana i Adama Lalanu, a kao pojačanje za nastup u Ligi šampiona, pominje se i hrvatski defanzivac iz Sautemptona Dejan Lovren.

Povezana vest:  Nemačka gradi fudbalsku akademiju