alfredo di stefano cristiano ronaldoRonaldo: Legende nikad ne umiru

Fudbalski svet potresla je vest o smrti legende madridskog Reala Alfreda di Stefana, a prva zvezda španskog „kraljevskog kluba“ Kristijano Ronaldo poručio je da će sećanje na njega uvek trajati.
Di Stefano je preminuo danas u 88. godini od posledica srčanog udara, nakon što je u subotu u kritičnom stanju prebačen u madridsku kliniku Gregorio Maran.
-Vrlo, vrlo tužan dan. Za mene, za sve madridiste, za ceo fudbalski svet. Don Alfredo nas ostavlja, ali sećanje na njega uvek će trajati. Legende nikad ne umiru – napisao je Ronaldo na svom tviter profilu.
Bivši engleski reprezentativac Geri Lineker naveo je da je svet izgubio jednog od najvećih fudbalera ikada.
-Bio je strelac na pet uzastopnih finala evropskog kupa. Podvig kojeg niko nikada neće dostići – poručio je Lineker.
Italijanski prvak Juventus naveo je da se pridružuje fudbalskom svetu „u žalosti za velikim Di Stefanom“, dok u poruci reprezentacije Argentine stoji „Zbogom maestro Alfredo di Stefano. Argentina i svetski fudbal ispraćaju te sa počastima i zahvalnošću“.
Španski selektor Visente del Boske napisao je da žali za „velikim Di Stefanom“, a defanzivac Reala Serhio Ramos istakao je da „nikada neće zaboraviti zajedničke trenutke s takvom legendom“.
Di Stefano je bio počasni predsednik madridskog Reala, kluba za koji je sa velikim uspehom igrao od 1953. do 1964. godine.
On je kao igrač sa Realom pet puta bio prvak Evrope, a osam puta šampion Španije.
Rođen u Buenos Airesu, Di Stefano je odigrao šest utakmica za reprezentaciju Argentine i postigao isto toliko golova, a 31 za selekciju Španije, u čijem dresu je postigao 23 gola.
Pored Reala, igrao je još za River Platu, Miljonarios i Espanjol, a kao trener vodio je brojne klubove, među kojima Boku Juniors, Valensiju, River Platu i Real Madrid.

Povezana vest:  Juventus ne namerava da proda Ljorentea