brazil penali

Brazil se žali na odluku FIFA da ne kazni Zunigu

Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) žaliće se na odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da ne kazni Kolumbijca Huana Zunigu zbog toga što je u utakmici protiv Brazila udario Nejmara, koji je zadobio naprsnuće kičmenog pršljena.
Predstavnik CBF Karlos Euhenio Lopes potvrdio je da se Brazil neće žaliti Međunardnom sudu za arbitražu u sportu, već Apelacionoj komisiji FIFA, preneli su danas brazilski mediji.
-Brazilska konfederacija se čudi zbog odluke Disiplinske komisije FIFA i želi da zna koji su kriterijumi korišćeni u ovom slučaju – rekao je Lopes.
On je naglasio da CBF poštuje odluku FIFA, ali da ne razume kojim su se kriterijumima rukovodili prilikom donosenja ove odluke.
-FIFA je bila stroga u slučaju Luisa Suareza koji je zbog ujeanja protivničkog igrača kažnjen sa devet utakmica neigranja, četiri meseca suspenzije i novčano. Istovremeno, FIFA zatvara oči pred očiglednim nasilnim aktom. FIFA je time ratifikovala i dala dozvolu za udarce u leđa – naglasio je Lopes.
FIFA je juče objavila da neće pokretati disciplinski postupak protiv reprezentativca Kolumbije Huana Zunige, koji je teže povredio brazilskog napadača Nejmara u četvrtfinalnoj utakmici prvenstva sveta, u petak u Fortalezi.
Ocenjeno je da Zuniga prilikom starta u 86. minutu meča nije imao nameru da povredi Nejmara, i da, u skladu s pravilima, disciplinski postupak ne može biti otvoren. Nejmar zbog povrede neće moći da igra u nastavku Mundijala, večeras u polufinalu protiv Nemacke, i eventualno, u finalu, u nedelju 13. jula.

Povezana vest:  Demikelis iz Bajerna prelazi u Malagu