Murinjo: Mesi nije glavni krivac za poraz Argentine

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ocenio je danas da Lionel Mesi nije glavni krivac za poraz Argentine od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva.
-Lako ga je poštovati kada pobeđuje, ali sada je izgubio. On je i dalje istorijski igrač. Ne mora da bude prvak sveta da bi postao to, posebno ne u poslednjih 10 godina – napisao je Murinjo u komentaru za sajt Jahuu.
On smatra da je Mesi dobro igrao u prvom poluvremenu i da zbog taktike selektora Alehandra Sabelje nije mogao da dođe od izražaja u nastavku meča.
-Mislim da je u prvom poluvremenu imao fantastične opcije. Kada je Sabelja uveo Aguera umesto Lavecija, Argentina je sa 4-4-2 prešla na formaciju 4-3-3 i izgubila ravnotežu na terenu. Mesi je morao mnogo više da trči nakon izlaska Lavecija – dodao je Murinjo.
Mesi je nakon Mundijala 2006. i 2010. propustio i treću priliku da se domogne titule prvaka sveta. Ove godine imao je priliku da postane najbolji argentinski fudbaler svih vremena, bolji i od legendarnog Dijega Maradone, koji je 1986. godine predvodio „gaučose“ do titule prvaka sveta.

Povezana vest:  Stanojević: Evropa nije prioritet