par tor nikolicNikolić: Dobar rezultat, moramo da iskorenimo sebičnost

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je večeras da je zadovoljan rezultatom protiv Toršavna u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali da se nada da crno-beli ubuduće neće biti sebični i nervozni.
-Za početak sezone korektno, pristojno. Bili smo jako nervozni na početku, što je postala tradicija na Partizanovom stadionu, koju ćemo morati da menjamo. U ranoj fazi smo dali gol, a onda je zavladala nervoza. Hteli smo jednim dodavanjem da dođemo do gola i u tom stilu se igralo do kraja poluvremena – rekao je Nikolić novinarima posle meča.
Partizan je danas u Beogradu pobedio HB Torshavn sa Farskih Ostrva sa 3:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
-U drugom poluvremenu je bilo sve kako treba… Presing, igra, još dva gola i mnogo šansi. Ako se ne varam ovo je dobar rezultat, drugi najbolji večeras (u kvalfikacijama za Ligu šampiona) – rekao je Nikolić.
Trener crno-belih je i pored pobede imao primedbe na pojedine stvari iz utakmice.
-Neke pojave će biti iskorenje u startu, a to je sebičnost. Ako neko misli da što nema konkurenciju može da radi šta hoće, dobiće konkurenciju, ako je to jedini način da doda loptu“, kazao je Nikolić, ali nije želeo javno da kaže na kog fudbalera konkretno misli, već da je to rekao igračima u svlačionici.
On je dodao da očekuje da će crno-beli i u revanšu ozbiljno pristupiti meču, da će pokušati da pobede i da donesu nove bodove Partizanu.
-Verujem da će Partizan biti još bolji i nadam se da ćemo ozbiljno pristupiti meču – kazao je on.
U petak će se u Nionu održati žreb za treće kolo kvalifikacija, ali je Nikolić rekao da niko ne sme da obraća pažnju na to.
-Ispratićemo žreb naravno, ali bih voleo da se niko ne fokusira na protivnika u trećem kolu, jer mi još nismo u trećem kolu – rekao je Nikolić.
Trener Toršavna Hedin Aškam rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe i pored toga što su poraženi 0:3.
-Zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom. Radili smo veoma dobro, ali Partizan je bio mnogo bolji. Ostaje nam revanš i trudićemo se da pobedimo sa 4:0, ali znamo da će biti veoma teško – rekao je Aškam.
Revanš utakmica igraće se 22. jula na Farskim Ostrvima.

Povezana vest:  SP JAR, Joakim Lev: Moramo Špance da nateramo da greše!

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES