ENGLESKA

 

Drogba (ne)zadovoljan

 

engleska_logoČelsi je već u uvodnih 14 kola Premijer lige stigao do pet bodova prednosti u odnosu na Mančester junajted, najbližeg pratioca. Didier Drogba ne želi da žuri sa zaključcima i da odustane od opreznog pristupa:

– Prednost je primetna, ali ne i ogromna. Dobro je što smo u poziciji da drugi jure nas, a ne mi njih. Biće prinuđeni da pruže maksimum protiv svakog protivnika. Nije lako igrati pod takvim pritiskom.

Drogba je već osetio draž osvajanja titule s Čelsijem u 2005. i 2006. Ekipu je tada predvodio Jose Mourinho. Reprezentativac Obale Slonovače očekuje dosta od Svetskog prvenstva. Za sobom je već ostavio učešće u Nemačkoj, a u predvečerje žreba, koji ponovo baš i nije pomilovao njegovu selekciju, izrazio je očekivanje da će biti povoljniji nego pre četiri godine. Podsetimo, Obala Slonovače je tad igrala protiv Argentine, Holandije i Srbije i Crne Gore, a sad će za rivale imati Brazil, Portugal i Republiku Koreju. Drogba je prethodno prokomentarisao:

Povezana vest:  Gigs produžio ugovor sa Junajtedom

– Nadamo se boljoj sudbini. Borili smo se i tad, ali nismo imali izgleda za prolazak u narednu fazu. Želja nam je da izbegnemo sile poput Brazila, Nemačke i Engleske.

Afrika prvi put organizuje završni turnir, a upravo reprezentacija Obale Slonovače važi za jednu od najcenjenijih kad je reč o ovom kontinentu.

Arsenal ne odustaje

Neuspeh protiv Čelsija u derbiju Londona ostavio je Arsenal na 11 bodova zaostatka za gradskim rivalom. Tim povodom Arsene Wenger, menadžer tima koji je prethodnu titulu osvojio 2004, izrazio je spremnost njegovih izabranika da se bore do kraja šampionata:

Povezana vest:  Poketino odlazi iz Totenhema pred Zvezdu?

– Ništa još uvek nije odlučeno. Pokazaćemo u narednim mečevima koliko zaista vredimo. Solidno smo plasirani, imamo i meč manje u odnosu na rivale. Čelsi će posustati pre ili kasnije.

Zanimljivo je da su Plavci početkom novembra imali samo tri boda prednosti u odnosu na Arsenal. Francuz je dodao:

– Ljudi su izgubili poverenje i misle kako nismo dostojan protivnik vodećim ekipama. Neophodno je da zadržimo veru u sopstvene sposobnosti i ne dozvolimo da nas takav stav javnosti poremeti. Uvažavali su nas početkom sezone, jesmo malo posustali, ali možemo i da se vratimo u igru.

Povezana vest:  Ćavi odbio ponudu Reala na početku karijere

 

Fulam bez Johnsona

Andrew Johnson, golgeter Fulama, nikako da raskrsti s ozledama. On se našao pred novom dužom pauzom, jer je operisan kako bi se definitivno otklonili bolovi u preponama. Menadžer Roy Hodgson je izjavio:

– Mislim da se neće skoro vratiti na teren. Kad god pomislimo da mu je bolje, povreda se pogorša, a Andy bude prinuđen da prekine s treningom.

Lekari su prvobitno pokušali s rehabilitacijom koja ne podrazumeva hirurški zahvat, ali metoda nije dala očekivani rezultat. Poslednji nastup u takmičarskom meču Johnson je ubeležio 4. oktobra protiv Vest hema.