zvezda-genkCrvena zvezda odigrala nerešeno sa Genkom
 
Crvena zvezda je dobro otvorila utakmicu. Od starta je bilo lako vidljivo da su izabranici Nenada Lalatovića rešeni da vrše pritisak na zadnju liniju Genka, i u nekoliko navrata crveno-belima se presing isplatio. Najpre je štoper Genka umalo postigao auto-gol nakon pritiska Savićevića, a potom je i Gavrić osvojio loptu koja je stigla do Savićevića. Vukan je uputio centaršut ka Rakiću, za malo previsok, te je naš napadač šutirao pored gola. Odličnu priliku u 15. minutu imao je Lazić nakon kornera koji je izveo Milijaš. Zvezdin štoper je glavom odlično šutirao pod prečku, ali se istakao odličnom intervencijom golman Genka.
Iako je Zvezda bila konkretniji rival, Genk je stigao do vođstva u 17. minutu. Nakon dubinske lopte ka našem kaznenom prostoru, Rajković je pogrešno procenio let lopte, i ona je stigla do napadača Genka koji pogađa praznu mrežu. Međutim, u 29. minutu se Rajković iskupio. Najpre je obranio zicer sa pet metara napadaču Genka, a potom još jednom odlično intervenisao u istoj akciji. U nastavku, Zvezda je napravila kontru koja je završena šutem Gavrića, i odbranom golmana belgijskog tima. Milijaš je izveo udarac iz ugla, a Lazić ponovo bio najviši u skoku, i ovoga puta je uspeo da pogodi mrežu za izjednačenje. Igrao se 30. minut.
Utakmica je obilovala kontra napadima, prilike i poluprilike su se ređale na obe strane. U 34. minutu je Rajković ponovo fenomenalno sačuvao svoju mrežu, a potom i pokrenuo kontra napad Crvene zvezde koja je završena centaršutom Savićevića, i kašnjenjem za delić sekunde Gavrića. Nakon toga je usledio nešto mirniji period utakmice, i do poluvremena nije bilo stopostotnih prilika za gol. Utisak je da su obe ekipe u prvom delu pokazale visok nivo trčanja i borbenosti, ali i dopadljivu igru sa mnogo opasnih napada.
Drugo poluvreme domaćin je otvorio dosta bolje, i u startu imao dve dobre prilike. Napre je nakon brzo izvedenog slobodnog udarca napadač Genka prebacio gol, da bi potom u 50. minutu stopostotnu priliku propustio vezista Genka, koji je promašio gol iz izgledne situacije.
Zvezda se trgla i uspela da uspostavi ravnotežu na terenu, ali je, barem kada se uporedi sa prvim poluvremeno, drugo izgubilo na tempu. Prvi udarac ka golu domaćina u nastavku delo je Gavrića, ali nije bilo previše muke za golmana. Nenad Lalatović je u 58. inutu iz igre izveo Mijailovića, Savićevića i Rakića, a na teren poslao Stefana Đorđevića, Gorana Gogića i Đorđa Despotovića. Ubrzo nakon njih, priliku je dobio i Nikola Karaklajić.
Genk je u finišu utakmice u potpunosti preuzeo posed lopte – bilo je primetno da su Belgijanci u završnoj fazi priprema i da imaju više svežine od fudbalera Crvene zvezde. I pored poseda, Genk nije uspeo da stvori ozbiljne prilike sve do samog finiša meča, ali i u tim situacijama su Pavićević i Lazić dobro reagovali. Do kraja meča, priliku su još dobili i Jokić i Stojanović. Nakon 90 minuta igre, utakmica je završena rezultatom 1:1.
Sledeća provera fudbalere Crvene zvezde očekuje protiv Mehelena, u subotu 19. jula od 18 časova.
Povezana vest:  Rezultat današnje utakmice 4. kola i tabela Premijer lige