puanovicPaunović odredio konačan sastav za EP u Mađarskoj

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović odredio je danas konačan sastav za učešće na prvenstvu Evrope, od 19. do 31. jula u Mađarskoj.
Sa prvobitnog spiska otpali su golman Boris Radunović (Rad), Stefan Milošević (Spartak) i Nemanja Radonjić (Vitorul, Rumunija), a prema Paunovićevim rečima, stručni štab će do krajnjeg roka, 18. jula u podne, čekati da li će Totenhem i Genk pustiti svoje igrače Miloša Veljkovića i Sergeja Milinkovića Savića da se priključe državnom timu Srbije u Đeru.
Omladinci Srbije (igrači do 19 godina), koji u ovom uzrastu brane titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji, otputovali su danas u Mađarsku, gde će igrati u B grupi prvenstva sa Ukrajinom, Nemačkom i Bugarskom.
Paunović računa na sledeće fudbalere:
Golmani: Predrag Rajković (Crvena zvezda), Vanja Milinković-Savić (Vojvodina).
Odbrana: Milan Gajić (OFK Beograd), Srđan Babić (Vojvodina), Miladin Stevanović (Partizan), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Radovan Pankov (Vojvodina), Mihailo Ristić (Crvena zvezda).
Sredina terena: Nemanja Maksimović (Domžale, Slovenija), Saša Zđelar (OFK Beograd), Veljko Simić (Bazel), Danilo Pantić (Partizan), Marko Grujić (Crvena zvezda).
Napadači: Staniša Mandić (Čukarički), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Dejan Dražić (OFK Beograd), Andrija Živković (Partizan), Luka Jović (Crvena zvezda).
Učesnici A grupe su Portugalija, Izrael, Mađarska i Austrija.
-U Mađarsku idemo sa velikim željama, a za nas je presudna prva utakmica protiv Ukrajine. Ako pobedimo u tom meču obezbedićemo plasman na svetsko prvenstvo sledeće godine u Novom Zelandu – rekao je Paunović uoči polaska za Mađarsku.
-Voleli bi da ponovimo celu priču od prošle godine. Tada su omladinci pod vođstvom Ljubinka Drulovića išli korak po korak do titule. Takva je i naša strategija. Prvenstveno mislimo na Ukrajunu, a posle toga ćemo razgovarati o Nemačkoj i Bugarskoj – zaključio je Paunović.
Takmičenje na kontinentalnom šampionatu u Mađarskoj omladinci Srbije počinju 19. jula utakmicom protiv selekcije Ukrajine (Đer, 17.15 sati), a zatim slede dueli protiv Nemačke 22. jula (Papa, 18) i protiv Bugarske 25. jula (Papa, 20.15).
Polufinalni mečevi i finale biće odigrani u Budimpešti.
Šest prvoplasiranih ekipa sa EP stiču pravo učešće na šampionatu sveta, koje će krajem 2015. godine biti održano u Novom Zelandu.

Povezana vest:  Berbatov na izlaznim vratima Mančestrer Junajteda nakon propuštanja finala LP-a