lalatovic trening

Lalatović: Generalna proba protiv Olimpika iz Marseja

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović najavio je danas da bi njegov tim generalnu probu pred početak nove sezone mogao da ima protiv Olimpika iz Marseja. Crveno-beli se trenutno nalaze na turneji u Belgiji, gde ih u subotu očekuje utakmica protiv Mehelena, koji sa klupe vodi bivši trener Zvezde Aleksandar Janković.
-Ekipa sjajno radi na pripremama, momci su fenomenalni i ponosan sam na njih. Očekuje nas meč protiv Mehelena, posle toga ćemo igrati protiv Hanovera, pa mađarskog Vašaša, a generalna proba će biti najverovatnije protiv Olimpika iz Marseja, i to u Francuskoj. Moramo da dovedemo još četiri igrača kako bi smo u tim utakmicama pokazali kvalitet, a ja bio prezadovoljan. Želim na svakoj poziciji da imam po dva igrača – rekao je Lalatović za klupski sajt.
Crvena zvezda je najveći uspeh u istoriji ostvarila 1991. godine baš na utakmici protiv Olimpika, kada je u finalu Kupa šampiona u Bariju slavila posle boljeg izvođenja penala – 5:3 (0:0).
Lalatović je istakao da je zadovoljan zalaganjem fudbalera u dosadašnjem delu priprema i igrom protiv Genka (1:1).
-Jako teška utakmica za nas, samim tim što Genku počinje prvenstvo za sedam dana, a mi smo tek u trenažnom procesu. Ostavili smo srce na terenu, a da smo iskoristili neke šanse možda bi rezultat bio drugačiji. Pokazali smo još jednom da ova ekipa ima kvalitet, ali protiv ovako jakih protivnika se vidi nedostatak na nekim pozicijama. Ipak, agresivnost i želja za svakom loptom je pokazatelj kako moramo da igramo i u prvenstvu da bi smo pokušali da odbranimo titulu – naveo je Lalatović.
Crvena zvezda će odbranu titule u novoj sezoni Superlige početi 9. avgusta kada na Marakanu dolazi Radnički iz Niša.

Povezana vest:  Kaka od sledeće godine u Orlandu