2014 WC OMB

Uhapšeno 1.400 osoba zbog ilegalnih sportskih kladionica

Više od 1.400 osoba uhapšeno je u Aziji, a 12 miliona dolara je zaplenjeno tokom velike operacije protiv mreže ilegalnih sportskih kladionica tokom nedavnog Svetskog prvenstva u fudbalu. Međunarodna policijska organizacija Interpol je danas saopštila da su u tome sarađivale policije Kine, Hongkonga, Malezije, Singapura i Vijetnama. 
Tokom policijske akcije preteseno je 1.000 kuća gde su, kako se sumnja, bile ilegalne sportske kladionice Te kladionice su većinom radile preko interneta tokom Mundijala u Brazilu od 12. juna do 13. jula.
-Ilegalno klađenje donosi veliki profit kriminalnim organizacijama, povezanim s korupcijom, švercom ljudi i pranjem novca. Zbog toga je bila neophodna međunarodna koordinisana akcija kako bi se sprečio taj oblik kriminala – navodi se u saopštenju Interpola sa sedištem u Lionu.
Tokom operacije zaplenjeni su računari i mobilni telefoni čiji će sadržaji biti analizirani i radi otkrivanja saučesnika u Aziji ili drugde, dodao je Interpol.Sumnja se da su tokom Mundijala ilegalne sportske opklade iznosile oko 2,2 milijarde dolara.

Povezana vest:  Odigrano 17. kolo Honda Zlatne lige, Šampionski ples Telusa i Partizana