kluj jagodina

Kluž: biće teško protiv Jagodine, ali nadamo se pobedi

Trener fudbalera Kluža Vasilij Mirjuta izjavio je večeras da ih očekuje teška utakmica protiv Jagodine, ali da će učiniti sve da pobede u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope. 
-Znamo da će sutra biti veoma težak meč, igraćemo protiv veoma agresivnog i veoma jakog tima. Spremni smo, jer očigledno je da neće biti lako, ali ćemo učiniti sve da pobedimo i nadamo se pobedi – kazao je Mirjuta na konferenciji za medije u Jagodini.
U Rumuniji su pre nedelju dana Jagodina i Kluž igrali nerešeno, bez golova 
-Najvažnija stvar je rezultat, manje je bitno da li će biti dobra ili loša utakmica, bolji ili lošiji fudbal, najbitniji je rezultat kako bismo išli napred – kazao je Mirjuta. 
On je istakao da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi Jagodinu. 
-Pozitivna stvar je što nismo primili gol u Rumuniji, a u ovakvoj vrsti takmičenja najvažnije je dati gol na strani. Slažem se sa konstatacijom da su šanse za pobedu pedeset-pedeset, ali dajem svom timu malu prednost zato što ima veće iskustvo od ekipe Jagodine u evropskim takmičenjima – rekao je trener Kluža. 
Na pitanje novinara da li će ovaj tim nastaviti tradiciju da nikada ne gubi u kvalifikacijama, Mirjuta je kazao da želi da nastave tu tradiciju, da idu napred, u treće kolo. On je dodao da će ista postavka koja je igrala u Klužu igrati i u Jagodini. 
Mirjuta je rekao da je do sada znao dosta stvari o Srbiji jer ima prijatelje u Subotici i Beogradu i nekim drugim gradovima, ali nije puno znao o Jagodini. 
-Očigledno je ovo jedno lepo mesto i sve je vrlo zadovoljavajuće do sada – ocenio je Mirjuta. 
Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Jagodine i Kluža igra se sutra od 20.30 na Gradskom stadionu u Jagodini. 

Povezana vest:  Milošević: Drugačije nego u Kupu, biće promena

PHOTO: ATAIMAGES.RS